Oppskrift: laksetaco

En ny vri på tacoen

Taco har lenge vært en stor favoritt hjemme hos meg, men i det siste har byttet ut den klassiske tacoen med laksetaco – og vet dere hva? Jeg elsker det! Jeg skal ikke påstå at det smaker bedre enn klassisk taco, men personlig synes jeg det er minst like godt. Jeg er veldig glad i syrligere smaker og det asiatiske kjøkken, så smaksmessig passer det meg midt i blinken. Denne taco-varianten er dessuten sunnere og metter mer i magen enn den vanlige varianten.

Dette trenger du:

1 stk Salma Taco
1 ts rapsolje til steking
2 stk avokado
1 stk mango
½ agurk
½ lime
½ chili, finhakket
½ granateple
1 stk lettrømme
1 klype salt
1 klype pepper
Medium tortilla-lefser
Koriander
Salat
Edamame-bønner, uten skall
Spirer

 

Salma Taco kan erstattes med annen rå laks. Da må sausen som følger med i Salma Taco erstattes med enten Santa Maria Fish Taco eller vanlig taco-krydder.

Slik gjør du:

Kutt opp mango, agurk, salat og én hel avokado i mindre biter. Pass på at Edamame-bønnene er ferdig tint og skyll spirene dersom disse ikke er vasket fra før. Skjær granateple i to halvdeler og slå frøene ut med baksiden av en kniv ned i en skål. Legg alt tilbehøret til tacoen i egne skåler klare for servering. Bruk den andre avokadoen til å lage en enkel guacamole ved å blande sammen avokado, en dæsj salt og pepper, en dæsj limesaft og en spiseskje lettrømme i en skål. Bruk en gaffel til å mose ut klumpene, rør sammen og sett til side. Forvarm ovnen til 150-180 grader, pakk tortillalefsene inn i aluminumsfolie og varm i ovnen i ca. 15 minutter.

Finhakk chilien og stek den på middels varme i en panne. Legg chilien til side etter et par minutters steking. Vask pannen før du steker laksen. Skru opp til høy temperatur, tilsett litt rapsolje i pannen og legg i laksen. Bruk en stekespade til å separere bitene fra hverandre raskt og rist ofte på pannen. Laksen skal kun stekes på 2 minutter, så her gjelder det å være effektiv slik at laksen blir jevnt stekt. Tilsett sausen og chilien etter 2 minutter og rist det sammen i ca. 30 sekunder. Legg den ferdig stekte laksen i en egen bolle.

Legg ingrediensene i rekkefølgen du selv ønsker. Jeg starter alltid med å smøre guacamole på tortillaen og så legger jeg resten i følgende rekkefølge: korander-blader, avokado, mango, agurk, edamame, salat, spirer, laks, granateple og rømme. Helt til slutt krydrer jeg med salt og pepper.

Velbekomme!

 

Les mer om: OPPSKRIFTER

Legg igjen en kommentar til Marie Wolla Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *