Verdens beste lasagne!

Lasagne ala. Wolla

Gjett hva som står på menyen i kveld? Lasagne ala. Wolla aka. verdens deiligste lasagne! Vel, den er kanskje ikke like god som en lasagne etter ekte italiensk oppskrift, men jeg velger å tro at den er farlig nær. Og merk mine ord; dette er definitivt ikke en oppskrift for dere med kalorifobi. I denne oppskriften har jeg ikke spart på kruttet, men i gjengjeld er smaken så god at det er verdt hver eneste smule. Dette er med andre ord skikkelig comfortfood. Håper det smaker!

Dette trenger du (4-5 porsjoner)

400 g storfe kjøttdeig (14% fett)
3 ss olivenolje til steking
1 stk hakket løk
2 båter presset hvitløk
1 revet gulrot
1 boks hermetiske tomater
1 boks tomatpuré
2 ss balsamico
2 ss havsalt
1 ss pepper
1 dl vann
1 dl rødvin
9 stk lasagneplater
2 dl gulost til topping
½ dl parmesan til topping
1 ts smør til form
Ferske basilikumblader

Ostesaus

2 ss smør
3 ss hvetemel
5 ½ dl helmelk
3 dl revet gulost
1 ½ dl revet parmesan
1 ts revet muskatnøtt
1 ts havsalt
1 ts pepper

Slik gjør du

Brun hakket løk sammen med olivenolje i en panne, og tilsett kjøttdeig når løken er gyllen. Hell den gjennomstekte blandingen over i en større kjele. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré, hvitløk, gulrot, balsamico, rødvin, vann, salt og pepper i kjelen. Dryss over fersk basilikum etter smak. Rør sammen blandingen og sett kjelen på middels varme. La blandingen koke uten lokk helt til sausen har blitt forholdsvis tykk (dette skjer når vannet damper gradvis bort). Sett deretter lokk på kjelen og la den småkoke til den har fått kraftig nok smak. Hvitløken og tomaten smaker bedre desto lenger den får stå, så jeg pleier å la den småkoke helt til ostesausen er ferdig.

Smelt smør i en kjele, og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Pass på at bunnen ikke svir seg! Sausen skal bli forholdsvis tykk før du tilsetter osten. Ha i parmesan og gulost, og la det smelte. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.

Bruk en serviett til å smøre smør i en ildfast form. Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet gulost og parmesan til slutt. Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering. Server med noe rødt i glasset, fersk basilikum og gjerne en liten salat ved siden av! Mmmmmhm!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *