Sunt vinterhår

Slik tar jeg vare på håret mitt om vinteren!

Let’s talk hair! Det er så mange av dere som spør meg hvordan jeg tar vare på håret mitt, og det slo meg her om dagen at dette har blitt et sjeldent tema her inne den siste tiden. Men hallo folkens! I dag blir det andre boller. Jeg har nemlig skrevet ned mine hår-rutiner til dere, og ikke minst hvordan jeg pleier det nå på vinteren hvor været gir oss med tørt og krusete hår en ekstra utfordring.

Slik vasker jeg det

Min naturlige hårfarge går under kategorien «kommunegrått», men den har likevel ganske varme undertoner. Dette kommer spesielt frem i hodebunnen der fargen slipper lettere. For å få vekk dette rødskjæret har jeg blitt trofast bruker av merket Fudge. Clean Blonde Violet shampooen fra dette merket er helt sjukt bra! Etter at håret er vasket avslutter jeg alltid med en god og pleiende balsam i tuppene. Nå på vinteren bruker jeg Silk Bloom fra Shu Uemura som gir ekstra mye fuktighet. Den lukter også helt ama-zing!

Slik pleier jeg det

På vinteren bruker jeg en hårkur så ofte jeg kan (helst én gang i uken), og da er det viktig at dette er en hårkur som faktisk gjør jobben sin. I det store mylderet av skjønnhetsprodukter er det mye som ikke fungerer, men etter min erfaring er de litt dyrere hårproduktene verdt å investere pengene sine i. Hårkuren jeg bruker akkurat nå heter Ultimate Remedy Restoration Treatment, og kommer også fra Shu Uemura. Den gir liv til tørt og behandlet hår!

Slik får jeg hårfargen min

Nå er det snart to år siden jeg vinket farvel til mine lyse lokker, og jeg har ikke savnet det et eneste sekund! Jeg går til min faste frisør Christine MellemKB St. Hanshaugen. Hun legger alltid en mørkere tone i bunn før hun leker videre med spill ut i lengdene. Jeg er så fornøyd! Min behandling er sponset, men jeg kan virkelig anbefale salongen på det varmeste. De røde undertonene i håret mitt responderer veldig bra på de kalde tonene salongen bruker fra TIGI, så dersom du er på utkikk etter en kald og moderne hårfarge kan jeg love deg at du er i trygge hender.

Slik styler jeg det

Hver gang jeg kommer ut av dusjen med fuktig hår klemmer jeg alltid inn litt Morrocainoil i tuppene og grer en håndfull av Fudge sin Hot Head Violet Mousse fra bunnen og ut. Sistnevnte er mitt favorittprodukt i hele verden. Denne moussen pleier, varmebeskytter og tilfører lillapigmenter i håret før jeg føner det. Fudge skal dessverre ta dette produktet ut av produksjon veldig snart *gråter hysterisk*, så i de neste månedene skal jeg hamstre som en gærning. Hvorfor har jeg alltid uflaks med sånt? Jeg styler håret ellers veldig enkelt i hverdagen, og nå på vinteren prøver jeg å lufttørke det så mye som mulig før jeg går over med føneren. Varmebehandling sliter mye på håret, så derfor er det viktig å bruke en varmebeskytter før styling. Ettersom moussen jeg bruker fungerer som varmebeskytter bruker jeg ikke noe annet over for øyeblikket, men jeg har vært veldig fornøyd med varmebeskytteren til GhD tidligere.

Do’s and Don’ts

Ikke gre vått hår: håret er seigere og brekker lettere. Dersom du grer det vått for å unngå floker ville jeg anbefalt å bruke en tangleteezer.
Dropp rettetangen: jeg var gift med den selv i fem år, men klarte å bli kvitt avhengigheten til slutt. Rettetangen sliter enormt på håret og selv om det var en kjip prosess (med mange krusete hårdager), så sitter jeg endelig igjen med sunnere hår – som kan lufttørkes uten at jeg ser ut som en sau.
Bruk varmebeskytter: ikke vær lat! Superviktig!
Unngå dotten: det er digg å sette håret opp i en slapp dott, men det sliter mye på håret. Gå for en litt løsere hestehale eller flette i stedet!
Stuss det jevnlig: slitte tupper spiser seg bare oppover!
Sov med flette: dette er noe av det beste du kan gjøre for håret ditt om natten.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *