SQUASHSPAGETTI

Slutty Low-Carb Pasta

Jeg spiser ikke så mye vegetarmat, men når jeg først gjør det så skal det smake sjukt godt. Det er mange som påstår at man trenger kjøtt i matretter for å heve smaken, men jeg er ikke én av dem. Jeg er ikke vegetarianer, og spiser gjerne gode kjøttretter også, men når en vegetarrett blir laget på riktig måte, så smaker den minst like godt! Jeg kom over denne oppskriften for noen måneder tilbake, og helt siden det har den vært en favoritt på mitt kjøkken. Den er en vegetar-variant av Spaghetti alla puttanesca, som er en rett de prostituerte i gamle Italia serverte til kundene sine (derav navnet ‘slutty low-carb pasta’) med ingredienser de fant i skapet på hermetikk eller glass. Bare en liten historienotis fra meg, hehe. Den smaker i hvert fall utrolig godt!

Dette trenger du
1 ss olivenolje
Ett fedd hvitløk
En neve sorte oliven
2 ss kapers
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ss balsamico
1 squash
Revet parmesan på toppen

 

Dette gjør du

Kutt opp oliven og kapers på en fjøl mens du venter på at stekepannen blir varm. Hell olje i pannen og press hvitløken over. Hvitløken skal stekes gyllen før du tilsetter resten av ingrediensene. Tilsett oliven og kapers i pannen og stek blandingen i noen minutter før du tilsetter tomatene. Deretter tilsetter du balsamico og tomatpuré. La røren stå en stund og småputre slik at hvitløken får satt smak på sausen. Kutt av endene på squashen og lag strimler som du legger klar i en bolle. Jeg har en elektrisk spiralkutter (denne!), men dersom du ikke har dette kan du fint rive med et rivjern (det er smaken som teller!). Legg spagettien over på en dyp tallerken og hell den ferdige sausen over. Riv litt parmesan over og server med et glass rød! Yummie!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *