LOGG AV FOR Å LOGGE PÅ

07.00. Alarmklokken ringer. Jeg strekker på meg, mens hånda føler seg fram til mobilen. Sjekker Facebook. Trykker liker på en video av en katt som er kledd ut som en pirat. Sjekker Insta. Lurer på om jeg noen gang hadde turt å legge ut bilde av meg selv i stringtruse som Kylie Jenner gjør. Lurer også på om den stringtrusa kan synke noe lenger inn i rumpesprekken hennes. Lurer på om rumpa er ekte. Sjekker nettaviser. Femti døde i et terrorangrep. Scroller nedover. «Ikke la denne sminkefeilen ødelegge livet ditt!». Løper til bussen. Forsinket. Sjekker Insta, sjekker Facebook, sjekker nettaviser. Ingenting nytt, men sjekker likevel.

Informasjon. Informasjon hele jævla tiden. Vi lever i en tid der vi får prakket på oss informasjon like ofte som vi trekker inn luft – enten om vi vil det eller ikke. Vi vet mer om fremmede verden rundt enn vi noen gang har gjort. Jeg vet hva som skjedde i vår verden i dag (i hvert fall en liten brøkdel av det), jeg vet hvordan man lager sitt eget avokadotre i stua og jeg vet også hvilken sminkefeil som visstnok kan ødelegge livet mitt – og hvordan jeg kan unngå den fremover. Men med all denne informasjonen lurer jeg fortsatt på; hvem er egentlig jeg?

Jeg løper desperat bort til nærmeste kiosk, steller meg foran bladhylla og røsker med meg tittelen «Finn deg sjæl!». Jeg låser meg inn hjemme og dukker ned i teksten. Her får jeg vite at det bare er å puste med magen (kanskje ta en tur til India eller Bali) og så vil du på magisk vis vite nøyaktig hvem du er, hva du står for og hvordan du kan bli en mester på å takle dine egne svakheter. Er det virkelig så lett?

Hva om du og jeg tar en timeout? Logger av alt som kan logges av og går på en luftetur i stedet. Uten mobil, uten laptop og uten musikk. Bare en halvtime om dagen. Alene for deg selv med tankene dine. Kanskje dette kan ta oss ett skritt nærmere i den evige jakten på oss selv. Er du med meg?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Kjenner meg igjen her… Og jeg skal sette i gang allerede idag med en halvtimes tur uten noen forstyrrelser! Veldig kjekt at du har jevnlige innlegg. Liker veldig godt bloggen! Ha en fin uke!

    • Hurra – så fantastisk! Håper den lille halvtimen kan gi deg fokus på deg selv og det du vil være – uten å bli så forstyrret av alt som skjer på sosiale medier!

      Så hyggelig å høre at du liker bloggen! Håper du får en fin uke 🙂

      Klem