5 tips for en naturlig sveis

Annonse for Love Beauty and Planet

Mine beste tips
for en naturlig sveis!


Hei dere! I dag skal vi ta en prat om én av mine største obsessions nå om dagen: nemlig naturlig hår! Hadde noen fortalt Marie for fem år siden, hun jenta med lange hair-extensions og et ihjelbleket hår, at jeg skulle sitte her i dag med min naturlige hårfarge og skulderkort lengde, så hadde hun nok blitt veldig sjokkert (og kanskje litt traumatisert). Før var jeg, og egentlig alle andre, opptatt av at sveisen skulle være veldig glæm og fikset. Nå derimot skal håret helst se så naturlig ut som mulig, og er det noe jeg har lært; en effortlessly naturlig sveis – det er jammen ikke lett! Heldigvis har jeg lært meg et par smarte triks den siste tiden, og her kommer de!

Spar ut din
naturlige hårfarge


Noe av det aller beste du kan gjøre er faktisk å spare ut din naturlige hårfarge (så mye du har tålmodighet til selvfølgelig). Jeg begynte å spare ut min egen farge i fjor høst og gikk en lang periode uten å stripe det. Når jeg nå nylig la inn striper, valgte jeg å ta mindre enn jeg pleier, slik at jeg fortsatt beholdt min naturlige farge som en helhet. Faktisk så synes jeg alle burde bli glad i det man har fått fra naturens side. Personlig synes jeg at fargene på mitt naturlige hår komplimenterer min hudtone og mitt ansikt bedre enn det lyse håret jeg hadde tidligere gjorde.

Bruk balsam kun
i tuppene


En feil veldig mange gjør er å bruke balsam i hele håret. Dette kan fort tynge ned sveisen, og minske det naturlige fallet du har i håret. Derfor bruker jeg alltid balsam kun i tuppene. Da blir ikke håret tørt, men mister likevel ikke fasong. Min favoritt i hverdagen er den gule serien til Love Beauty and Planet.

Denne serien er utviklet for naturlig tørt hår (slik jeg har) og sørger for at håret mitt holder seg friskt og fyldig etter dusjing. Flaskene er i tillegg laget av resirkulert plast og flere av ingrediensene er naturlige og hentet ut fra bærekraftige kilder. Hvis dere ser etter et hårpleie-merke som ikke koster skjorta, men som likevel funker (og er snille mot planeten vår), så kan jeg absolutt anbefale merket på det varmeste. Sjekk dem ut på Instagram under @lovebeautyandplanet_no eller på hjemmesidene deres HER!

La håret
lufttørke


Jeg vet det er vanskelig når man først har blitt avhengig av å bruke mange stylingverktøy, men dersom du lar håret lufttørke oftere vil du ikke bare redusere slitasje og krusete hår, men du vil også få fram mer av det naturlige fallet i håret ditt. Jeg føner håret når jeg har dårlig tid, men som regel prøver jeg å planlegge hårvasken, slik at jeg vet at jeg har tid til å la det lufttørke. På toppen av det hele så sparer man miljøet for strømbruk dersom man lufttørker håret fremfor å bruke stylingverktøy!

Føn tvinnede
seksjoner av håret


Et veldig smart triks er å gå over med føneren etter at håret er helt tørt. Da pleier jeg å tvinne håret i tilfeldige seksjoner og lar føneren gå et par runder over før jeg slipper det ned igjen. Dette gir både et naturlig fall og bølger, uten at det sliter for mye på håret.

Klem inn
saltvannsspray


Personlig er jeg ikke så veldig glad i å bruke verken tekstur-spray eller tørrshampoo i håret mitt, men saltvannsspray er en klassiker hjemme hos meg på morgenkvisten. Saltvann i håret gir en naturlig finish – nesten som om du har hengt en dag på stranden (og i havet). Jeg sprayer litt i hendene og klemmer forsiktig inn i seksjoner av håret. Voila!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *