En nybegynner på fashionweek

 

Slik ser moteukene ut gjennom øyne til en nybegynner. Bli med meg bak kulissene i motesquadens hektiske verden!

 

VERDISAKER I HÅNDBAGASJEN: Jeg reiser alltid med cabin-luggage. Som den hardcore bloggeren (og fotonørden) jeg er, blir denne vanligvis fylt opp med macen min, kamerautstyr og andre elektroniske duppedingser jeg ikke tørr å legge i den innsjekkede bagasjen. Motesquaden reiser også med en slik koffert på flyet, men inni deres derimot ligger det dyre designervesker og skoskift når føttene blir såre (les: de reiser nemlig i high heels).

STAPPFULL TIMEPLAN: En moteuke er hektisk for fashionistaene. Dagene består av brunsj, visninger, kaffepause, enda flere visninger, showroom, middag og etterfest som ender morgenen etter. Jeg har prøvd å holde tritt med dem flere ganger, men jeg ender som regel opp med å dra hjem når kvelden enda er ung, og passer på å rekke innom maccern før stengetid.

COFFEE ON THE GO: Med en hektisk timeplan har ikke motesquaden så mye tid til å spise, men for hver gang de har ti minutter til overs sluker de i seg en avocado-toast på styrten eller tar med seg en kaffe on-the-go.

MIDDAG PÅ BYENS BESTE RESTAURANTER: Når motesquaden først har tid til å spise mat, så gjør de det med stil. De har selvfølgelig booket bord på byens beste restauranter flere uker i forkant, og bestiller gjerne flere flasker med vin og champagne til bordet. Hver kveld i moteukene er en fest!

NY DAG, NY DESIGNERVESKE: Motesquaden, eller chanelsquaden (som jeg også liker å kalle dem) har helt sjukt mange designervesker. De bytter designervesker oftere enn jeg går på do (les: jeg går på do relativt ofte, liten blære/innbilt gravid osv.).

TILSENDTE KLÆR: I den digitale verdenen vi lever i nå, er det mange designere som er ivrige etter å sette klærne sine på de yndede fashionistaene. Jeg har pakket med meg unødvendig mange klær (les: omtrent 80 % av garderoben min), men motesquaden får ofte tilsendt fete designerplagg direkte til hotellrommet.

DEN VERSTE TENKELIGE KRISEN: Å gå med det samme plagget som noen andre!

DET PERFEKTE TILBEHØRET: En lekker designerveske og smykker er ikke det eneste motesquaden bruker som tilbehør. De styler også antrekket opp med en invitasjon til en motevisning, en kaffekopp, en mobil eller en stilsikker venninne med matchende antrekk.

STREETSTYLE: På moteukene handler det mye om å havne på de beste streetstyle-bildene. Jeg beundrer motesquaden for en helt spesiell grunn; uansett hvor merkelige plaggene er, så klarer de alltid å sette dem sammen til et mesterverk av et antrekk. Og det er akkurat dette som skal til for å bli tatt bilde av. Jeg håper at jeg en dag blir like stilsikker som dem, men i mellomtiden får jeg ty til andre (mer desperate) midler. På min neste moteuke skal jeg derfor stille opp i signalfarger og skrike ut i en megafon; TAKE A PICTURE OF ME! I WANNA BE ON VOGUE.COM TOO! Det er jo lov til å drømme…

EN TELEFON TIL FOTOGRAFEN: Tidligere trodde jeg at alle streetstyle-bilder var tilfeldige, men jeg har lært meg at dette ikke alltid er tilfellet. Mange kjenner en fotograf som er kun en telefonsamtale unna. De avtaler tid og sted – og så knipser de bilder!

UANSETT VÆR: Værmeldingen setter aldri en stopper for motesquaden. Enten det er minusgrader tilnærmet Sibir, snøstorm eller pøsregn, så kler de seg alltid trendy. Jeg har gjort meg opp en teori; de må ha superkrefter vi dødelige ikke er født med.

Foto: Catwalkpix

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Hei.
    Mens jeg sitter her og prøver å få timene til å gå snublet jeg tilfeldigvis over bloggen din. Det er ikke så ofte jeg finner meg nye blogger. De er enten «for perfekte» – jeg og mine mindreverdighetskomplekser orker ikke å sitte og lese for mye om vakre, vellykkede, syltynne, styrtrike mennesker (heia kvinner altså, det blir bare for mye), eller de blir kjedelige i lengden.

    Mens jeg skummet gjennom 5 sider av bloggen din, kjente jeg en forfriskende bris. Det er godt å lese en blogg der ikke alt er suksess, blandet med blendende vakre bilder med en svindyr veske tilfeldig i bakgrunn. Det var også forfriskende å faktisk LESE en blogg, ikke bare se 10 like bilder med blunking og duckface (jeg er ikke så kjip og bitter som jeg virker som altså…) Jeg liker den avslappa, «vanlige» stilen (både på deg og bloggen). Jeg kan kjenne meg igjen i det du skriver, jeg sitter ikke igjen med følelsen av at jeg er 28, feit og mislykka. Og du viser at vi kvinner/jenter er mer enn bare sminke og klær.

    Det jeg prøver å si er at du har fått en ny følger både her og på Instagram ( innlegget ditt om «10 tegn på at du følger for mange moteprofiler(?)» fikk meg til å revurdere livet mitt, hahahha!). En kjempeherlig blogg som viser litt om hvordan livet faktisk er, at man kan være blogger og jobbe innen mote uten at det er alt man er. Synes du viser et mye mer virkelig bildet på hvordan (en vanlig) hverdag og livet faktisk er, det likte jeg! Og ja, du har masse flotte bilder, men for min del er ikke det det viktigste. Det var godt å se en blogg som fronter mer enn et «perfekt» ytre. Dette ble en veldig lang kommentar, men for å summere opp det hele. Bra jobba, kjempefin blogg. Fortsett sånn!