Rediger deg selv lykkelig(ere)

Jeg lastet ned en ny app i helgen. Den heter Facetune 2, og er en ny og forbedret versjon av en app jeg har brukt på selfiesene mine i evigheter. Når jeg redigerer i den gamle versjonen gjør jeg ikke stort annet enn å fjerne et par kviser i ansiktet og lysne litt på tennene mine når de har vært i gjennom en heftig periode med mye kaffe og rødvin, men i denne nye appen var det vanskelig å la være å justere på andre ting også.

Jeg har alltid elsket trynevrengere, og dette var enda et tilfelle av selvunderholdning på aller høyeste nivå. Inne i appen blir ansiktet ditt nemlig scannet, og du kan vri og vrenge på alt du måtte ønske. Du kan blant annet gjøre nesen spissere eller smalere, leppene større og kjeven mindre. På mange måter minnet appen meg om da jeg lagde simmer på the sims (les: spiller det fortsatt i all hemmelighet, men ikke si det til noen) og nå kunne jeg plutselig leke Gud med trynet mitt.

Det var først da jeg oppdaget smile-funksjonen at jeg braste ut i full latterkrampe. Ser du sur ut på selfien din? Ikke noe problem – for denne appen er nemlig utstyrt med en egen smile-funksjon der man enkelt kan dra smilet sitt oppover! Jeg vet ikke med dere, men jeg har en tendens til å se litt alvorlig ut på bildene mine. Man kan med andre ord redigere seg selv lykkeligere!

Etter at jeg hadde lekt meg en stund bestemte jeg meg for gi appen et seriøst forsøk. Jeg softet ut huden, gjorde tennene hvitere og nesen litt smalere. Åh! Du kan visst bruke det verktøyet på kroppen også. Skal bare dytte litt inn på midjen her… Og lårene… Kanskje jeg kan gjøre noe med leppene også? Etter et par tastetrykk på telefonen hadde jeg gjennomgått minst ti plastiske operasjoner og forvandlet meg om til en forbedret utgave av meg selv. Jeg studerte resultatet, og det var ikke særlig morsomt. Det var egentlig ganske trist.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Du er nydelig som du er og jeg synes det er fantastisk at du deler dette. Det er så trist hvordan det har blitt, at man ikke skal være fornøyd med seg selv. Det burde ikke være lov med slike apper…I det minste burde de ha barnesperring og en advarsel på kjøpet…

    Klem.

  • Du skriver utrolig godt! Tror jeg har prøvd en lignende app, kanskje den samme, og hadde akkurat samme erfaring som deg. Smalere nese, glattere hud, hvitere tenner og klarere øyne. Det var ikke så jævlig gøy når jeg tok meg selv i å fantasere om at jeg kunne ha sett sånn ut. Men det kan jeg jo ikke, fordi jeg er jo ikke en fuckings sim.