Det beste jeg vet…

mariewolla_risboller_01

Kalde risboller ala. Wolla

Julen er her, og det betyr at det er dags for å kokkelere frem noe av det aller beste jeg vet – nemlig sjokoladerisboller! Da jeg var liten pleide pappa å smelle sammen blandingen i en liten bolle som jeg mævlet fra når som helst på året, men nå i (litt mer) voksen alder spiser jeg det kun til jul. Alt blir jo litt ekstra stas når man spiser det sjeldnere! Oppskriften er opprinnelig farmor sin, og er skiller seg ut fra den klassiske fordi den tar utgangspunkt i fett som smelter i romtemperatur. Sjokoladerisboller lages vanligvis med delphiafett, men disse lages med smør og serveres kalde. I tillegg smaker sjokoladen ekstra godt når man tilsetter et par dråper med romessens! Og det aller beste? De er lette å lage!

 

Dette trenger du (til ca. 15-20 risboller):

250 g bremykt
2 plater med lys kokesjokolade
½ pakke melis
1 egg
4 dråper romessens
½ pose puffet ris

mariewolla_risboller_02

Slik gjør du:

Smelt sammen smør og sjokolade på middels varme i en stor kasserolle. Tips: Det kan lønne seg å knekke opp sjokoladen i biter slik at den smelter lettere. Etter at alt er smeltet tar du kasserollen av platen og visper blandingen godt sammen. Tilsett melisen litt etter litt helt til blandingen blir tykk og smulete. Etter dette visper du inn egget. Det er viktig å vispe raskt slik at blandingen ikke skiller seg. Både plomme og eggehvite skal med! Nå skal du ha fått en fin og silkemyk røre, og det siste du gjør før du tilsetter risen er å røre inn et par dråper med romessens. Denne delen kan naturligvis sløyfes, men jeg kan love dere at det blir vanvittig godt! Når sjokoladerøren er ferdig kan du helle inn risen. Jeg tilsetter og vender inn risen til det ikke er mer sjokolade i bunn, og når alle riskornene er dekket med sjokolade. Med mengden i denne oppskriften bruker jeg ca. en halv pose med puffet ris. Når alt er ferdig former du avlange boller med to skjeer, plasserer bollene på et brett og legger det kjølig! Aller helst i fryseren!

God jul!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *