Forandring

Dere vet de sjeldne øyeblikkene i livet hvor du møter på noe som setter alt i et annet perspektiv? Hvor du blir revet ut av alle de hverdagslige rutinene du var vant med, og plutselig så ser du på verden rundt deg med helt andre øyne? Du fortsetter å gå igjennom de daglige rutinene dine, men du legger plutselig merke til alle de små detaljene du ikke hadde lagt merke til før. I dag var en sånn dag. Jeg gikk til jobb, og øynene mine ville hele tiden fokusere på de tingene jeg ikke hadde fokusert på tidligere. Det kunne være alt fra hvordan disken i en butikk så ut og en ødelagt planke som burde vært reparert for lenge siden – til detaljene i taket på treningssenteret. Det er sånne øyeblikk hvor du vet at forandring kommer din vei, enten du er forberedt eller ikke, og du vet at du kun er der på bestemt tid.

Veggene du følte deg trygg i, kommer til å bli hjemmet til en fremmed. Luktene, lydene og vanene kommer til å bli en del av fortiden din. Forandring er et av livets største mysterier for meg. Det tragiske med livet er at det er i konstant forandring. Ingenting varer evig. Det er en skremmende tanke, men man blir likevel nødt til å akseptere at det er bare sånn livet er. For meg handler det om å gjøre det beste ut av situasjonen man har, jobbe hardt for drømmene og målene sine, og være takknemlig for de små ting. Så blir ikke forandringen så vanskelig allikevel.

forandring_quote

Noen forandringer i livet går man igjennom med myke overganger, men andre krever at alt snus på hodet. Det er ikke et steg lenger, det er et hopp. Det er skremmende, men allikevel spennende på samme tid. Og det er akkurat en slik periode av livet mitt jeg beveger meg inn i nå. Her er det ingen som holder hånden min og geleider meg over på den andre siden av veien. Min nåværende epoke av livet står klar til å gi meg et reellt spark bak for å få meg videre. På den andre siden står min neste epoke og tar meg i mot. Klar for å lege alle sårene jeg måtte få på veien dit. Realiteten begynner sakte, men sikkert å sette inn. Det er på tide å ta det neste hoppet. Det er på tide å bli voksen, Marie. Og det er opp til deg hva du velger å gjøre ut av det. Det er opp til deg å akseptere skrubbsårene du kommer til å få på veien. For det er disse som kommer til å forme deg til personen du kommer til å bli.

Dersom jeg hadde valgt å fortsette livet mitt med lukkede øyne, hadde jeg aldri sett de detaljene som jeg gjorde på vei til jobb i dag. Hadde jeg ikke åpnet øynene mine, hadde jeg aldri sett mulighetene rundt meg som hele tiden forsøkte å gi meg tegn. Noen ganger er ting rett og slett for tilfeldig til at det kan være en tilfeldighet. Men jeg åpnet øynene mine, og grep en mulighet. Og det er det som kommer til å gjøre livet mitt rikere fremover. Noen ganger er førsøk et skudd i mørket og andre ganger, slik som nå, kan det gi deg noe tilbake. Du vet aldri før du har prøvd.

Du kan åpne den gamle harddisken din så mye du vil, Marie. Du kan høre på gamle sanger og tviholde på gamle minner fra fortiden, men det vil ikke ta deg noen steder. På et tidspunkt vet du at tiden har kommet.

forandring_2

Jeg er så takknemlig. Og jeg er så lykkelig. Tenk at jeg har så mange muligheter rundt meg som jeg kan strekke etter med hånden min. Tenk at livet mitt er fylt med mennesker som kjenner meg bedre enn jeg kjenner meg selv, og som jeg vet kommer til å stå ved min side igjennom tykt og tynt. Jeg hadde aldri trodd at jeg noengang kom til å være så rik. Du kan aldri bli lykkelig dersom du ikke lærer deg å sette pris på de tingene som faktisk betyr noe. Og noen ganger er det de små tingene som kan gi deg lykke. Om du dyrker kjærligheten inne i deg kan du stå igjennom enhver storm.

Jeg har vært ganske fraværende den siste perioden, og det har jeg dårlig samvittighet for. Jeg elsker å dele ting med dere. Og jeg elsker å få utløp for kreativiteten min her inne. Helt uforberedt har jeg beveget meg inn i den siste måneden min på den arbeidsplassen jeg har nå. Og jeg jobber så mye den siste tiden min der at det ikke blir så mye tid til dere. Men merk mine ord: forandring kommer, og forandring fører plutselig med seg en masse tid. Til dere. Jeg gleder meg.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Jeg synes du er en helt fantastisk blogger Marie. Du skriver utrolig bra og bildene dine er nydelige! Jeg håper denne framtidige forandringen ikke betyr at vi mister deg her på Femelle, da det hadde vært så utrolig synd. Ønsker deg uansett ALT godt, så jeg skal følge meg deg videre uansett hva som skjer! 🙂 Meeen krysser fingrene for at du blir hos oss en stund til! 🙂

    Stor klem! 🙂

  • Hei Marie. Fantastisk blogg du har og du har de mest inspirerende bilder. Lurte på hvilken øyenskygge du bruker og hva du bruker til å fikse brynene dine? Du har alltid plettfri sminke og et strålende vakkert hår 🙂