Jeg har begynt på kjemisk peeling

Herregud. Jeg kan faktisk ikke tro at det har gått nesten to måneder siden forrige innlegg. Jeg vil gjerne forklare dere hvorfor jeg har vært så avlogget på sosiale medier den siste tiden, men før det ville jeg bare titte innom her for å fortelle dere litt om hvordan det går med hud-prosjektet mitt som jeg liker å kalle for Marie-har-ikke-så-mange-kviser-lenger-og-nå-vil-hun-fjerne-røde-flekker-og-arr.

Et av målene jeg satte meg på nyåret var å begynne på behandling av huden min etter mange år med akne. Kvisene har over årene gitt meg dype arr i kinnene, røde pigment-flekker og utvidede porer i store deler av ansiktet. I fjor fikk jeg et stort utbrudd etter at jeg byttet prevensjon, men jeg ikke hatt et slikt utbrudd på over et år. Derfor følte jeg det var et bra tidspunkt å begynne på profesjonell behandling, og hittil har jeg gjennomgått to kjemiske peelinger.

Før første peeling var jeg ekstremt nervøs. Ville det gjøre vondt? Hvordan ville huden min reagere? Kommer jeg til å se ut som Samantha Jones etter en peeling? Til min store overraskelse, så var ikke behandlingen smertefull. Det klødde og stakk litt i det løsningen ble malt på huden, men det var absolutt ikke så vondt som jeg hadde forestilt meg. I de første dagene etter behandlingen var huden min tørr og flassete, og jeg fikk også et par utbrudd et par steder, men hudpleieren min har forklart at dette er normalt da huden fornyer seg veldig raskt etter en kjemisk peeling.

Tre uker etter første behandling kunne jeg allerede se gode resultater. De røde flekkene var begynt å blekne og hudtonen i hele ansiktet var blitt betydelig jevnere. Planen er å ta så mange kjemiske peelinger jeg rekker før sommeren kommer (man kan ikke være eksponert for mye for solen) og i denne perioden må jeg også gå på produkter med syre hjemme. Derfor er huden min veldig tørr for øyeblikket, og vil være det i hele denne behandlingsprosessen, men det er en stor lettelse å se at peelingen fungerer slik jeg hadde håpet. Etter sommeren skal jeg gå over til behandling med fraksjonell laser. Dette er for å fjerne de dypeste arrene og porer som den kjemiske peelingen ikke klarer å ta.

Jeg håper forresten at dere har hatt en super påskeferie! Jeg har vært på hyttetur på Gaustablikk og levd livets glade dager i slalombakken (enda et nyttårsforsett krysset av listen!) og nå er jeg klar for å ta fatt på hverdagen igjen. Hud er min hjertesak, og jeg vil gjerne dele min prosess så detaljert jeg bare klarer med dere. Det er bare å sende meg en melding eller legge igjen en kommentar hvis det er noe dere lurer på! Sender dere masse kjærlighet.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Hei! Så bra at du deler dette! Sliter fremdeles med Akne, men kan tenke meg å gjøre dette når det roer seg. Omtrent hvor mye ligger prisen på for det du er gjennom? Og hvor lang tid strekker det seg over?

  • Hei Fanny!

   Behandlingen jeg tar hos Oslo hud- og laserklinikk er «NeoStrata GlycoPeel 20-50%» som ligger på 850 kr per peeling. Jeg skal øke styrken på denne etterhvert, samt ta fraksjonell laser etter sommeren. Du kan se hele prislisten til klinikken her: https://www.hudoglaserklinikk.no/priser Jeg skal gå på en peeling til før sommeren, og da har jeg altså gjennomført tre peelinger før jeg tar en pause. Mellom hver peeling må man vente 3-4 uker, samt bruke AHA og PHA baserte produkter hjemme, så selve behandlingstiden kan strekke seg over flere måneder. Det viktigste er at man får gjort det i en periode der man ikke er eksponert så mye for solen da dette kan føre til hyperpigmentering.

   Jeg er også pliktig til å nevne at behandlingen jeg tar på klinikken er sponset, men jeg kan absolutt anbefale denne salongen på det sterkeste 🙂

 • Hei, blir spennende å se slutt resultatet 🙂 sliter selv med røde arr og pigmenteringer. Kan jeg spørre om hvilken prevensjon du gikk på som gjorde at du fikk utbrudd? Byttet du til noe annet og bedre etter det? Jeg hadde på hormonspiral men ville kutte ut alt av hormoner for å se om huden ble bedre men ett par mnd etter jeg tok den ut ble huden helt forferdelig. Endte opp med å måtte begynne på yasminelle p-piller.

  • Hei!

   Jeg gikk på Diane før jeg byttet. Jeg hadde gått på disse i tre år – til tross for at det kun er anbefalt å gå på dette medikamentet i tre måneder (til huden har blitt bedre). Etter at jeg sluttet på disse gikk jeg 1 mnd uten prevensjon, før jeg gikk over på Yasminelle som jeg bruker fortsatt 🙂 Det var i denne perioden utbruddet kom, og det varte i ca. fire-fem måneder.

   P-pillene jeg går på nå er blant de sterke (Yasminelle), så jeg har selvfølgelig et ønske om å trappe ned til en annen form for prevensjon som har mindre hormoner etterhvert, men jeg kjenner huden min godt nok nå til å vite at jeg ville fått et utbrudd igjen dersom jeg hadde byttet, så hittil har jeg ikke turt å ta det steget.

   I et hvert bytte av prevensjon vil jeg tro at huden vil få et utbrudd uansett – i hvert fall dersom man har et acne-problem som styres mye av hormonene. For å håndtere dette på best mulig måte kan man f.eks gå til hudpleier i samme periode man bytter. Slik at man får presset ut tette porer/brukt riktige produkter osv. for å holde huden best mulig inntil utbruddet er over. Det er i hvert fall min plan den dagen jeg bytter til mildere prevensjon!