Burde jeg føle meg ensom?

«Åh, endelig helg! Skal du noe gøy?» spurte hun jeg hadde havnet i en samtale med.

Hun så sjokkert ut da jeg fortalte henne at jeg skulle nyte helgen min alene. Jeg kunne se hva hun tenkte; er ikke det litt ensomt da? Jeg hadde lengtet lenge etter en helg i min egen seng, med god musikk på ørene og et vinglass i hånden. Kanskje jeg skulle tatt en skikkelig ryddehelg? Eller sett en bra film? Jeg tenkte at det var deilig at jeg ikke hadde bundet meg til noen planer denne helgen, men det så ikke ut til at samtalepartneren min var like overbevist.

Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Jeg føler meg sjelden ensom. Jeg er ikke introvert, men jeg er heller ikke jenta med en stor venninnegjeng som jeg henger med flere ganger i uken. Jeg har millioner av ting jeg liker å pusle med når jeg er hjemme alene – og vet dere hva? Jeg trives faktisk ganske godt i mitt eget selskap!

Likevel hender det at jeg spør meg selv; burde jeg føle meg mer ensom? Er det stusselig at jeg av og til velger å ta en helg for meg selv fremfor å dra på den kule festen alle snakker om på mandag?

Misforstå meg rett; jeg elsker å være med andre mennesker. Jeg tar meg gjerne tid til å være med mine nærmeste venninner, ha samtaler til langt på natt og ta en tur ut på byen de kveldene jeg er i dansehumør. Men det eneste jeg lurer på er; når ble det galt å ha et godt forhold til seg selv?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Jeg har fulgt deg lenge, og jeg må si at jeg synes du har blitt så utrolig flink til å skrive 🙂 du har utviklet deg skikkelig!

  • Er helt enig! Nå bor jeg sammen med kjæresten min, men trives så godt sammen med bare han og meg selv. Ta en ryddedag/helg for meg selv eller sammen med han. Jeg har få, men gode venner som jeg elsker å tilbringe tid sammen med, men det vil ikke si at jeg blir ensom om jeg tar en helg for meg selv liksom.

  • Flott innlegg. Er selv introvert og kjenner meg veldig fornøyd i eget selskap. Men treffer veldig få som forstår akkurat det. 😊

  • Jeg er helt lik! Elsker å ha noe å gjøre hjemme. Rydde i klesskapet, lage ny spilleliste på Spotify, ta en deilig ansiktsmaske. Da koser jeg meg. Du er altså ikke alene <3

    Helt enig med Maria, du skriver så utrolig godt. Det er så lett å kjenne seg igjen.