En Levis 501-guide

Mine favorittjeans!

Finn din riktige størrelse: Vintage denim er mye mindre enn moderne denim, så du må alltid gå opp ca. 2 størrelser fra det du vanligvis bruker. Merk at passformen også kan variere med slitasjen, så vær nøye med å lese deg frem til hvilke mål selgeren eller nettbutikken har oppgitt. I enkelte tilfeller kan også selgeren ha konvertert størrelsen til vanlig buksestørrelse allerede, så mål opp og se gjerne også etter om tallet bak W på skinnlappen fortsatt er intakt. W tilsvarer waist, og det er denne størrelsen som er den viktigste å forholde seg til når man leter etter størrelser. L tilsvarer length, men dette tallet påvirker ikke passformen over rumpa eller i midjen. Husk at du alltid kan legge eller rulle dem opp dersom du ikke finner kort nok lengde.

Velg riktig vask: Fargene til Levis er i utgangspunktet like, men når denimen får mye slitasje og blir vasket over lenger tid ender fargene opp med å bli ganske forskjellige. Mine favorittfarger er light blue, dark blue og black. Det er disse fargene jeg bruker i søkefeltet på Ebay, og det er også disse fargene som er mest populære.

Kjøp heller en større størrelse om du er usikker: I mine øyne er det selve vasken som er viktigst når jeg skal finne den perfekte jeansen. Hvis buksene kjøpes litt store kan de i verste fall sys inn hos en skredder eller eventuelt legges opp selv. Vasken derimot får du aldri endret! Tips: tar du buksene til skredder burde du be dem om å beholde den originale sømmen.

Ikke vær redd for å få feil størrelse: Til tross for at du følger alle regler er det ikke alltid denimen passer nøyaktig slik du ønsker. Allikevel burde man ikke være redd for å kjøpe – det er jo så verdt det når passformen er perfekt! Og så er det er jo ganske lett å selge det videre dersom det skulle bli helt feil. Enten det er på Finn, via andre secondhand-apper eller videre til en venn eller bekjent på Facebook!

Her kjøper du: Med unntak av et par annonser på Finn eller kanskje en bortgjemt på en bruktbutikk, så er det ingen butikker i Norge som selger vintage Levis 501 per dags dato. Jeg har sett at flere selger merket Redone som er en omsydd variant, men disse er veldig dyre. I utlandet kan du finne både jeansene og shorts på vintagebutikkene. Den ene shortsen min er kjøpt på Kiliwatch i Paris, og en annen shorts fant jeg på Urban Outfitters i NYC. Under har jeg satt sammen en liten liste til dere med steder dere kan finne dem på nett. Lykke til! Det er bare å spørre i kommentarfeltet om dere lurer på noe!

›Ebay (bruk søkeord ‘vintage levis 501 women’)
Etsy (bruk søkeord ‘vintage levis 501 women’)
› ASOS Marketplace
› Beyond Retro

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Et par tips.. 🙂 De gamle jeansene er ofte herremodeller, som da tilsvarer at man må to størrelser opp, for at det skal stemme på størrelsen. Ellers selger Livid Jeans i Trondheim masse gamle Levi’s, da de som jobber der reiser masse rundt i verden for å finne flotte vintage modeller 🙂

    • Hei! Det stemmer 🙂 Mange varianter ute på nett er herremodeller med rette ben, men det samme gjelder de få kvinnemodellene man finner. Når denimen er gammel er den tykkere og strammere, så min erfaring har vært at man må gå opp ca. to størrelser i begge modeller.

      Åh, så kult! Da skal jeg få venninnen min der oppe til å titte innom! Takk for tips 😀