Tom Kha Gai

MarieWolla_TomKhaGai_01

What’s for dinner tonight?

Da jeg var i Thailand tidligere i år fikk jeg nesten ikke nok av denne retten og jeg har hatt kjærlighetssorg siden. Jeg og kjæresten min er like svake for den asiatiske matkulturen og de friske smakene (flere enn meg som ELSKER ingefær?), så i går bestemte vi oss for å prøve å gjenskape suppen som tar oss rett tilbake til det fuktige klimaet og de kritthvite strendene. Jeg kom over denne oppskriften på nett og gjorde den om på min måte etter å ha studert suppen vi fikk i Thailand. Til min store overraskelse ble den faktisk nesten enda bedre! Denne oppskriften ser kanskje litt vanskelig ut, men det er den ikke. Og suppen må seriøst være verdens beste!

MarieWolla_TomKhaGai_04

Dette trenger du

500 gram kyllingfilet
6 ss fersk ingefær
1 ss sitrongresspasta på tube
1 ss tørket limeblader (Kaffir lime leaves)
1 ts salt
4 ss limejuice eller sitron. Fra en ordentlig lime eller en ordentlig sitron
3 ss fish sauce
1 ts sukker
1 boks kokosmelk
2 røde chili
2 terninger kyllingbuljong
8 dl vann
fersk koriander

MarieWolla_TomKhaGai_02

Slik gjør du

• Finn frem det du trenger

• Sett på risen

• Hell buljong, sitrongresspasta, ingefær (som du skreller og kutter i skiver først) og limeblader i en kjele

• Gi et oppkok på middels varme

MarieWolla_TomKhaGai_03

• Ha i salt, limejuice, fiskesaus og sukker

• Kok videre i 10 min

• Til slutt tilsetter du kylling (skjært i små biter), chili (rens ut frøene, men behold dem til etterpå. Jeg pleier å bruke ca. halvparten av frøene) og kokosmelk

• Trekk til kyllingen er ferdig (la platen stå på lav varme) i ca 9 minutter. Gi et raskt oppkok siste minuttet for å varme opp suppen igjen

• Voila! Server med ris og nyt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *