Pancake house

MarieWolla_Pancakes_01

Dinner is served!

Gud, for en perfekt dag jeg hadde i går! Ingen planer for dagen, pøsregn på utsiden av døren og en kjæreste som endelig hadde en fridag! Vi stod opp sent, spiste frokost og ruslet ned til butikken hvor vi hamstret masse deilig mat. Vi fant årets hittil rødeste og søteste jordbær, og så kjøpte vi inn alle nødvendige ingredienser til en stor pannekake-middag. Pannekaker har lenge vært en tradisjon i min familie. Pappa er nemlig uoffisiell pannekakemester, og han har (til min store glede) lært videre sine kunnskaper til meg.

Så stod jeg der da, med ferdig pannekakerøre, foran stekepannen og gjorde meg klar for å lage verdens beste pannekaker. Etter seks forsøk var jeg nødt til å se slaget tapt, for denne frøkna hadde nemlig klart å helle melis i røren da hun tok feil av krukkene på kjøkkenet. Uups! En tur til i butikken og totalt 5 timer på kjøkkenet stod endelig maten på bordet. Puh! So worth it though! Personlig liker jeg å lage pannekaker etter klassisk oppskrift, men ettersom en del av dere liker å teste ut litt sunnere alternativer, har jeg en veldig god oppskrift til dere under.

MarieWolla_Pancakes_02-horz

Dette trenger du

• 4 dl lettmelk
• 2 egg
• 1 dl havregryn
• 1/2 ts salt
• 1 dl siktet hvetemel
• 1 dl fin sammalt hvetemel
• 100 g spinat eller annet grønt, finhakket
• 1/2 malt kardemomme
• Smør til steking

Slik gjør du

Visp sammen melk og egg. Ha i havregryn og kjør blandingen i blender til røren blir glatt. Ha i salt og mel. Visp eller kjør blandingen i blenderen til den blir fri for klumper. La røren stå og svelle i 30 minutter. Bland i spinat (eller noe annet grønt i røren) og kjør den i blenderen til røren blir grønn og bladene finhakket. Stek pannekakene.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *