Min guide til perfekt fylla

mariewolla_perfektfylla_02

 

Med hvitvin på vors, hårspray i ansiktet og tequila i vesken blir jeg best på fest!

 

17.00

Yes, endelig helg! Jeg skal være på vorset til venninnen min om to timer, så jeg må hoppe i finstasen! Hva burde jeg smøre i trynet for at sminken skal holde seg hele natten? Sparkel? Nei. Teatersminke? Ja, i krisetilfeller kanskje. Jeg legger vanligvis en dekkende foundation som er noen nyanser mørkere enn den jeg bruker i hverdagen. I mørket (forutsett at alle rundt meg har noen glass innabords) er det neppe noen som ser at jeg har jukset litt. For å sette sminken legger jeg et matt pudder til slutt som jeg tar med meg i vesken. Antall alkoholenheter: et glass vin foran speilet skader ikke på humøret! Andre tips: spis alltid en god og fet middag før du begynner å drikke! Litt hårspray i ansiktet får forresten sminken til å sitte sabla godt. I vesken: matt pudder, lipgloss, tyggis, bankkort og… snus.

 

«Jeg vet at det er vanskelig, men vann hjelper mer enn man tror.»

 

19.00

Jeg ankommer vorset, tar hilserunden blant kjente og ukjente, og drar opp drikkevarene. Fakta: det er faktisk bedre for kroppen å drikke små mengder ofte enn store mengder sjelden. På vors drikker jeg derfor ofte av en flaske vin i stedet for å gønne på med sterke shots når kvelden enda er ung. Visste dere at det er anbefalt å drikke ett glass vann etter hver andre alkoholenhet? Dette redder meg alltid unna den verste bakrusen dagen derpå. Sånn seriøst. Jeg vet at det er vanskelig, men vann hjelper mer enn man tror. Da får du lettere kontroll over alkoholinntaket, i tillegg til at det holder deg hydrert. Antall alkoholenheter: fire glass hvitvin. Andre tips: ikke sitt for mye på mobilen. For det første er det sykt usosialt, og for det andre burde du spare på batteriet slik at du kan sikre deg noen sjukt bra snaps fra dansegulvet senere. Jeg holder meg også til én type drikke som jeg vet at jeg ikke blir dårlig av. Min favoritt på vors er hvitvin, nettopp fordi det er det ene jeg kan drikke uten å bli dårlig når jeg bytter til drinker ute på byen.

mariewolla_perfektfylla_03

23.20

«Okei girls, hvor drar vi?» er det en av jentene som roper ut, og dermed er spetakkelet i gang. Folk vil alltid på ulike steder, og det er alltid én (eller flere) som vil på stedet der crushen pleier å henge. Kan ikke alle sammen stresse ned? Det er ikke nødvendigvis utestedet som avgjør om kvelden blir bra eller ikke, men folka du drar dit sammen med. Så lenge jeg får danse til bra musikk (les: hip hop and rnb fra nittitallet) sammen med kule folk er jeg superhappy! Antall alkoholenheter: styrt resten av glasset om du må før du løper ut til maxitaxien, men ta for guds skyld med deg litt vann i bilen. Andre tips: ikke vær den feigingen som lurer seg unna taxiregningen. Det er så ukult, ass!

00.00

Klare for å ta byen med storm! Det hender ofte at jeg drar ut med folk som er litt eldre enn meg, men med mindre noen i gruppa er bffs med dørvakten, så kan man bare glemme å komme inn på utestedene som har høyere aldersgrense på grunn av klientellet. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har kastet bort halve natta på å stå i kø inn til utesteder jeg ikke kommer inn på uansett. Prøv å bli enige om et utested alle kan komme inn på!

 

«Jeg vet at jeg er full når jeg har peptalks med meg selv på doen, og gir speilbildet mitt et stort glis før jeg går ut igjen»

 

00.30-02.00

Jeg koser meg mest når jeg befinner meg midt på dansegulvet sammen med kule folk som er like danseglade som meg selv. Med mindre baren har gått tom for gin, så drikker jeg alltid gin tonic når jeg er ute på byen. Min beste taktikk for å unngå å bli for full er å se etter tegn på når jeg begynner å få nok. Jeg vet blant annet at jeg er full når jeg har peptalks med meg selv på doen, og gir speilbildet mitt et stort glis før jeg går ut igjen. På den andre siden har man kanskje blitt for full om venninnene har peptalks med deg fordi du skjelte ut han dumme dørvakten som nektet å slippe deg inn. Antall alkoholenheter: to drinker.

Andre tips: her kommer innleggets pinligste innrømmelse fra meg. Jeg har nemlig med meg en bitteliten tequila-flaske i vesken når jeg drar ut på byen. *no shame* Den rommer ikke mer enn én vanlig shot altså, og jeg drikker det bare om jeg er i godt humør. Hvis man er i dårlig humør klokka ett kan jeg love dere at enda mer alkohol ikke vil gjøre stemningen noe bedre. Dersom jeg er i mitt ess på dansegulvet derimot, med god musikk og stemning, så er det ikke sjeldent jeg drikker litt tequila mot slutten av kvelden. Alt med måte!

02.30

Dra alltid fra utestedet en halvtime før stengetid! Da rekker du forhåpentligvis inn på maccern før rushet starter. For nattmat – det er et must! Nå skal det sies at måltidet man spiser før man begynner å drikke er det viktigste for å unngå kleinhet dagen derpå, men nattmat må jeg alltid ha. Da sluker jeg et måltid på 2000 kalorier uten et snev av dårlig samvittighet. Antall alkoholenheter: takk for denne gang lørdag. Ikke noen flere drinker nå… Andre tips: spør din mest edru venninne om fyren du vurderer å bli med hjem kommer til å være like kjekk og tiltrekkende i morgen tidlig. Dersom svaret er nei, eller en anelse nølende – kom deg hjem til din egen seng!

mariewolla_perfektfylla_06

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *