Overlevelsesguide til dagen derpå

 

08.15

To drinker ble plutselig til åtte, fire shots ble til nach og natten ble plutselig til morgen. Nå ligger du i sengen og svever et sted mellom tequila, søvn og virkelighet. Lever jeg? Hvor er jeg? Hvem er jeg? Hjelp. Du slår opp øynene; fortsatt full. Du ser på klokka; fortsatt for tidlig.

10.30

Det er offisielt. Du er ikke full lenger. Og du vet (forhåpentligvis) hvor du befinner deg i verden. Dessverre har søndagsmorgenen også brakt med seg en liten gave; du er latterlig fyllesyk. Med unntak av skoene, ligger du fortsatt med hele festantrekket på, og ved siden av deg er det en pose med dobbel cheeseburger-meny fra maccern som du aldri rakk å spise før du kollapset ned i sengen. Noen som kjenner seg igjen?

10.45

Sånn ja, Marie. Ett steg av gangen. Dette klarer du! Badet er to meter i sikte, og jeg har kun ett mål for øyet; vann. Jeg trenger vann. Med én eneste gang. I munnen, på kroppen, overalt. Jeg vet at det høres utrolig kjedelig ut, men vann er virkelig den beste kuren når man er klein. Og av en eller annen merkelig grunn blir jeg alltid glovarm på hender og føtter dagen derpå, så det første jeg gjør er faktisk å skylle både hendene og føttene i kaldt vann. Veldig rart, men det hjelper!

«Hva faen skjedde i går?»

 

10.55

Det tikker inn en melding på telefonen. «Hva faen skjedde i går?» spør venninnen min. Ja, hva skjedde i går egentlig? Og det er vanskelig å stole på magefølelsen, fordi jeg har skikkelig fylleangst. Fakta: når alkoholen forsvinner ut av kroppen har man en ubalanse av spesielle stoffer i hjernen, noe som gir oss en følelse av angst. Balansen av disse stoffene blir gjenopprettet etter ca. et halvt døgn. Men det kan jo være at du gjorde noe kvelden som du faktisk angrer på. Du klinte kanskje med feil fyr eller sa noe skikkelig idiotisk til feil person? Den drinken du kastet fortjente kanskje ikke å ende opp i ansiktet til eksen? Eller?

12.00

Jeg hadde egentlig lyst til å ligge i sengen hele dagen i min egen elendighet, men nå har jeg altså dratt meg til nærmeste maccern for å møte opp en venninne. Okei, så gjorde jeg kanskje mye rart i går, men da er det ingenting som er bedre enn å snakke om det med et vitne som kanskje kan lette litt på angsten. Er man ekstra heldig kan man jo faktisk bare le av det! Vann og smertestillende er den beste medisin mot tømmermenn, men pass på å få i deg nok av salt og sukker. En porsjon fries og en cola gjør underverker!

12.10

På tide å lette enda mer på fylleangsten, folkens. Det er dags for å ta en revurdering av snapsene du la ut på snapstory fra natten. Er alle fortsatt innafor? Hvis svaret er nei, så ville jeg slettet dem umiddelbart (og krysse fingrene for at ikke for mange har sett dem allerede). Ps: du må gjerne sjekke hvilke meldinger du har sendt i beruset tilstand, men husk at det ikke eksisterer noen angreknapp!

 

«Kleinesøndager er kjipe i seg selv, men blåmandager er nok hakket verre!»

 

13.00-21.00

Jeg har innsett at jeg er for klein til å få noe fornuftig ut av denne dagen. Pytt – jeg pleier ikke å gjøre noe annet enn å dasse på søndager uansett. Jeg har kun et mål for øyet nå; å komme meg tilbake til normalen før mandagen. Kleinesøndager er kjipe i seg selv, men blåmandager er nok hakket verre. Tips: se på serier eller filmer for å distrahere deg selv vekk fra både kvalme og fylleangst! Spis mat når kroppen er sulten og drikk vann når den er tørst. Fakta: man sover dårligere når man har drukket, så det smarteste trekket du gjør er å legge deg tidlig før en ny uke kan begynne. Så er det bare å holde ut enda en uke og se frem til neste helg! Da har jeg jo selvfølgelig lært av mine feil! Eller kanskje ikke…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *