PACKING

 

MARIEWOLLA_KIMONODRESS_02

MARIEWOLLA_KIMONODRESS_02

WEARING DRESS FROM HERE (ADLINK)

Tudelu! I dag løper jeg rundt fra det ene til det andre og pakker før avreise i morgen. Det er hundre prosent typisk meg å utsette pakkingen til siste sekund, og det ender som regel opp med at jeg aldri får søvn på øyet fordi jeg pakker på natten i stedet. Men! I dag skal jeg snu på denne stygge uvanen og begynne litt tidligere. Mest fordi jeg burde ha gjort det for lenge siden, men også fordi jeg rett og slett ikke orker å være våken enda en natt. I går gjorde jeg meg forresten ferdig med videobloggen fra Helsinki, og den kommer ut her på bloggen i morgen. Hurra! Nå må jeg tvinge meg selv tilbake til kofferten her, og etterpå trenger jeg og favorittdyret mitt en liten luftetur. Vi snakkes snart!

_

Yuhuu! Today I’m running around from one thing to another, trying to pack my suitcase before departure tomorrow. It’s so typical me to postpone packing up to the very last minute, which always results in me not getting any sleep at all. But today I will do differently! Last night I finished my vlog from Helsinki by the way, and this will be published on my blog tomorrow! This one will be with sound and I’ve added a translation for you international readers. Weeee! Now I have to get back to my suitcase and also take my favorite animal out for a walk later. Talk to you soon!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Vil først og fremst bare si at jeg elsker bloggen din! Du er helt fantastisk vakker, og du virker som en utrolig hyggelig jente!
    Jeg bare lurte på en ting; jeg husker at du for en stund siden har skrevet et par innlegg om flyskrekken din, men jeg ser også at du reiser mye. Så jeg bare lurte på om du har noen tips? Skal nemlig ut å fly alene til Amsterdam om noen uker, og selv om flyturen ikke er så veldig lang er det nok til at jeg allerede nå er ganske så nervøs. Og jeg vet at det blir værre og værre jo nærmere reisedagen kommer. Er så lei av å sitte anstrengt hele flyturer, da jeg blir så sliten etterpå :/ Har prøvd medisin, men uten så mye hell.
    Håper ikke dette var et teit spørsmål, men er greit å høre tips fra noen som faktisk kjenner litt på frykten selv.
    Ha en fin tur!

    • Hei Luna 🙂

      Først og fremst; tusen hjertelig takk for så fine ord! Jeg prøver så godt jeg kan å gjøre denne bloggen bedre og inspirerende hver dag, så da er det veldig hyggelig å høre at noen der ute setter pris på det! 🙂

      Dette med flyskrekk kan jeg faktisk lage et eget innlegg/video om, men ettersom du skal ut og fly ganske snart kan jeg gi deg de tipsene jeg kan gi nå! PS: dette blir nok en litt lang kommentar – haha.

      Min flyskrekk er ikke like ille den dag i dag som den var tidligere. Den ble utfordret på det sterkeste da jeg takket ja til å reise helt til Thailand sammen med kjæresten min februar i fjor. Før denne turen leste jeg boken «Endelig glad i å fly» av Allen Carr som hjalp meg veldig. Denne finner du på iBooks eller liknende apper (den må altså leses elektronisk enten på mobil eller ipad/pc), men GUD bedre så mye den hjalp på skrekken. LES DEN!!!!!! Dersom du åpner opp den boken med en positiv innstilling, og leser deg igjennom den kan jeg love deg at du tenker annerledes på det med å fly. Boken lærte meg veldig mye om hvilken teknikk som ligger bak en flymaskin, som igjen førte til at kontrollfreaken i meg (jepp, gjett om jeg er en!) ble mye mer avslappet. Det er faktisk like liten sjanse for å sitte på et fly som krasjer som det er å bli truffet av et fly i hodet når du sitter ute i hagen og slapper av! Boken er skrevet av en som selv har bekjempet flyskrekk, og den er veldig lettlest. Jeg slukte den på rundt fire dager tror jeg!

      Nummer to for meg er beroligende. Jeg ser du skriver at du selv har prøvd medisin, men dette hjelper selvfølgelig ikke dersom du ikke har tatt noe tak i problemet i kjernen. For meg hjelper beroligende veldig mye på nervøsiteten jeg har i forkant av flyturen (den er faktisk verst før man i det hele tatt skal fly). Jeg tar gjerne en liten sobril kvelden før jeg skal ut og reise slik at jeg roer meg ned de timene før jeg kommer på flyplassen. Beroligende har også hjulpet meg mtp. at jeg nå ikke har panikk for å få… panikk? Hvis dette gir mening? Jeg vet nå på forhånd at med medisinering kan jeg holde meg rolig, og føle meg bra under flyturen. Og desto flere positive erfaringer du kan knytte med skrekken din, desto lettere vil det bli med tiden.

      Nummer tre er å kjenne seg selv, og vite hvilke teknikker man kan bruke for å gjøre det bedre for en selv. Jeg vil gjerne at folk rundt meg (altså familie og venner) vet om flyskrekken min, slik at jeg ikke må tenke på å «skjule» det dersom jeg skulle få et panikkanfall. Et tips er også å dra på flyplassen i god tid. Gjerne flere timer før avgang. Da kan man heller kjøpe seg noe godt å spise, ta en beroligende pille og sysle med andre ting slik at man ikke stresser mer enn nødvendig.

      Det å kjenne sin egen frykt handler også om å vite hva man kan gjøre for å roe den ned. Før pleide jeg alltid å booke et eget sete ved midtgangen da frykten var på det verste ettersom jeg virkelig ikke tålte tanken på at jeg i det hele tatt satt på et fly. Med tiden lærte jeg meg at det faktisk var bedre å sitte ved vinduet, for da – igjen – konfronterte jeg meg selv med et «Se! Du sitter på flyet, og dette går FINT!». En plass ved vinduet gir meg også mye mer kontroll/oversikt.

      I begynnelsen kan det også lønne seg å gjøre litt forandringer rundt flyvanene dine (bortsett fra alle de teknikkene jeg har nevnt over). Min flyskrekk kom da jeg fløy alene til Krakow med Ryanair, så i begynnelsen (da jeg prøvde å jobbe med å få minsket flyskrekken) reiste jeg ikke så mye derfra før jeg følte meg litt tryggere igjen. Andre ting jeg kan nevne er også ørepropper. Med disse blir lyden av motoren mye svakere, og det hjelper i hvert fall veldig mye for min del.

      Det er helt feil at man blir mindre redd for å fly desto oftere man flyr. Jeg reiste veldig mye før da jeg hadde flyskrekk, og hyppigheten gjorde faktisk at det bare ble verre og verre for hver flytur jeg tok. Men! Etter at jeg fikk tatt tak i problemet, og konfrontert det har det faktisk blitt bedre og bedre for hver tur, så det er virkelig lys i enden av tunnelen for alle! Det første steget er selvfølgelig å innse at man har et problem og deretter jobbe aktivt for å bli kvitt det! Jeg skjønner virkelig hvor vanskelig det kan være, og jeg husker selv da jeg lå flere uker i forkant og gruet meg. Du er ikke alene!

      Ha en fin tur du og! Håper noen av tipsene mine kan hjelpe deg, og for guds skyld; les den boken!!

      God klem!! 🙂

      • Hei igjen!
        Tusen Tusen takk for utfyllende svar! Jeg kjøpte boken og har ca 20 sider igjen, og helt ærlig kjenner jeg allerede at jeg er mye mer rolig enn jeg var for en uke siden! Jeg ser nesten litt frem til flyturen; føler meg mer spent enn livredd! Er ikke like overbevist om at jeg skal dø liksom, hehe 🙂 Forhåpentligvis føler jeg det samme på reisedagen! Tar meg meg iPaden med boken ombord i flyet, just in case jeg skulle bli redd, så kan jeg lese gjennom den igjen.
        Jeg pleier alltid å sitte ved midtgangen, da jeg føler jeg lettere kan stikke av (som jeg egentlig ikke kan uansett haha), men nå booka jeg en vindusplass, så jeg er veldig spent på hvordan dette blir. Jeg er hvert fall ikke like negativ som jeg har vært, og klarer mer å se frem til når jeg lander og alt jeg skal gjøre i byen.

        Så tusen takk igjen for anbefalingen av boken, og resten av tipsene! <3
        Klem!