Let’s talk Acne

Den siste tiden har det vært mye fokus på Acne/kviser i media og på flere blogger. Jeg følte det var på tide å fortelle min historie og erfaringer rundt dette. Jeg vet ikke hvor mange av leserne mine som er klar over det, men dette er noe jeg òg har slitt med i mange år. Det ble et så stort problem på et tidspunkt at det tok hele selvtilliten min med seg og dro meg helt ned til bunnen.

Jeg orket ikke lenger å bli tatt bilde av eller i det hele tatt forsøke å «pynte» meg. Jeg følte meg utilpass uansett hva jeg gjorde. Det hele førte til en mørk periode av livet mitt som jeg siden den gang har forsøkt å bygge meg opp fra. Jeg droppet sminken i over et år i håp om at huden min skulle forbedre seg. Det gjorde den ikke – tvert imot. Og i løpet av det året hadde jeg blitt veldig deprimert. Det er ikke bra for selvtilliten å få høre kommentarer som «kvisejesus» og «ikke lån sminken min, værsåsnill – du kan smitte meg». Acne er en hudsykdom som er fryktelig misforstått. Det forbindes med dårlig hygiene og dårlig kosthold, noe som er helt feil. Acne er en infeksjon i huden som ikke kan sammenliknes med en kvise du får en gang i blant som kom over natten fordi du ikke orket å ta av sminken en kveld. Acne er veldig mye genetisk bestemt og den styres i stor grad av hormonene dine. Nei, kviser ser ikke pent ut, men det er ikke noe man kan noe for.

Jeg renset huden min nøye hver morgen og kveld, smurte meg med et x antall kvisekremer og «mirakelmidler», men ingenting fungerte. Jeg ble også satt på en rekke antibiotikakurer som heller aldri hjalp på problemet mitt. Så kom dagen hudlegen min la alle kortene på bordet og tilbød meg legemidlene som moren min hadde vært sterkt imot i mange år. Jeg tenkte nøye igjennom det før jeg begynte på disse, men fant til slutt ut at dette var den eneste løsningen – på dette tidspunktet hadde jeg prøvd alt, men ingenting fungerte.

Isotretinoin (også kjent som roaccutan) er de sterkeste medisinene på markedet mot Acne. Som jeg snakket om tidligere så er det hormonene som styrer oljeproduksjonen i huden (høy oljeproduksjon = kviser). Medisinene stopper rett og slett hele oljeproduksjonen, slik at all infeksjon går ut av huden over tid. Jeg tok pillene to ganger om dagen i fire måneder og ble strengt fulgt opp med blodprøve hver måned. Sakte, men sikkert forsvant alle kvisene mine – og igjen satt jeg med både psykiske og fysiske arr. Dette er nå tre år siden, og de fleste av disse arrene har nå leget.

Jeg har ikke Acne lenger, men jeg vet hvor nedbrytende det kan være og det har vært en lang kamp for min del. En kamp for å vinne selvtilliten sin tilbake! Etter en lang og krevende prosess har jeg heldigvis en hud jeg er stolt av nå, men det er viktig for meg at leserne mine er klar over at på alle bilder jeg legger ut er huden min retusjert. Hensikten med det jeg skriver er å gjøre det klart for alle at ingen er perfekte. Huden min er ikke perfekt, men jeg er allikevel fornøyd med meg selv. Jeg vil gjerne dele noen av mine tips basert på den prosessen jeg har vært igjennom i håp om at det kanskje kan hjelpe noen av dere som sliter med det samme problemet. Medisineringen hjalp mye på problemet mitt, men både rens, kremer og sminke har vært viktige ting for å holde huden i sjakk.

_MG_1937_02


acne_p1_02
Acne er ikke kvisene du får en gang i blant. Acne er rett og slett en hudsykdom du blir diagnostisert med, og for dem som har Acne så er det ingen kremer, rensing eller godt kosthold som gjør at du blir kvitt det. Se for deg den den ene kvisen du får rett før mensen, og så ganger du den med 40 (eller mer). Sånn er det HELE tiden. For meg var det veldig deilig og endelig få noe som faktisk fungerte, og jeg angrer på at jeg ikke dro tidligere. For de som virkelig sliter med Acne er det viktig med behandling og medisinering fra innsiden. Jo tidligere du kommer deg til legen, desto færre arr sitter du igjen med senere. Både fysiske og psykiske.

For jenter/kvinner må det også nevnes at p-piller har ekstremt mye å si. Har du feil hormonbalanse som øker oljeproduksjonen vil det gi veldig kvisete hud. (Styr for all del unna Microgynon og liknende, forhør deg heller om Diane eller Jasminelle)

acne_p2_02
Disse medisinene var det eneste som fungerte for meg – men det betyr allikevel ikke at jeg anbefaler alle å gå på dem. Isotretinoin har en evig lang liste med mulige bivirkninger der blant annet «selvmordstanker» står på listen. I statene må pasienter igjennom en vurdering med psykolog for å vurdere om de er «sterke» nok til å gå på disse pillene. Dette sier en del. Før du forhører deg med en hudlege om disse må du ha forsøkt alt (antibiotika og div. kremer ++), og du må ha Acne som gir i stor grad risiko for arrdannelse. Det er viktig å ta et ansvarlig valg og veie opp fordeler og ulemper før du bestemmer deg.

Jeg er veldig glad jeg valgte å gå på disse pillene, for det har hjulpet meg masse i ettertid. Men det er veldig viktig at det er et valg du kan stå for senere, og at du kan forholde deg til hvilke bivirkninger de muligens kan gi (selv i ettertid). Jeg vil ikke sitte her og markedsføre så sterke medisiner på bloggen min, men jeg vil gjerne snakke om min erfaring med Isotretinoin fordi det er en del av min prosess. Det må nevnes at jeg følte meg ti kilo lettere (psykisk) bare en uke etter at jeg var ferdig med min kur. Jeg hadde aldri gått på disse medisinene igjen! Om noen har noen spørsmål angående disse medisinene så svarer jeg dere gjerne i kommentarfeltet!

acne_p3_02
Riktig oljebalanse i huden er faktisk et av mine beste råd. Denne balansen får du ved riktig bruk av rens og tilføring av fuktighet etterpå. I tillegg så har sminken enormt mye å si. Dersom du vasker huden din for mye eller med for sterk rens, vil den tørke ut og huden vil produsere for mye olje. Samme feilen gjør du hvis du renser huden for lite, men bruker for oljete hudkrem eller sminke. Sammenlagt så kan man si: følg hudens naturlige oljeproduksjon (ikke vask for mye, ikke bruk for tykk og oljete krem).

Jeg tar bort sminken min først med en sminkeserviett, og så renser jeg med en mild rens fra Clinique etterpå. Clinique er et merke jeg er veldig fornøyd med. Det renser bra, men på en mild og skånsom måte. Det er så mange merker ute på markedet som overparfymerer produktene sine – som irriterer huden. Fuktighetskremen jeg bruker etter rens er en gelkrem (også fra Clinique) som fungerer godt for min balanse. Jeg legger på Smashbox sin fuktighetsgivende primer (også gel) før jeg legger sminken. For oljete hud kan jeg absolutt anbefale gelkremer. Styr unna alle kremer og sminke med olje!

_MG_9423-horz_t


acne_p4_02
I likhet med rensing og kremer, utgjør sminken også en stor del av oljebalansen i huden. Bruker du sminke som tørker ut huden vil huden produsere for mye olje. Og dersom du bruker for fet sminke vil huden få for mye olje. Begge disse resulterer i kviser.

Jeg var en sterk tilhenger av mineralsminke tidligere fordi den var så «lett» på huden. Dessverre tørker mineralsminke ut huden veldig – som igjen fører til kviser. Nå derimot har jeg funnet den perfekte løsningen. Jeg legger først foundation «Forever» fra Dior og så legger jeg Kanebo sitt FANTASTISKE pudder «total finish» over. Total finish er et fuktighetsgivende pudder som ikke kan sammenliknes med noe annet! Det bare smelter inn i huden, og så føles det ikke ut som du har dyppet ansiktet ditt i mel. Anbefaler dette på det varmeste!!

For meg er det viktig å investere i litt dyrere og bedre sminke. Spesielt hudsminken min, da det har så mye å si for oljebalansen i huden. Man legger kanskje litt mer penger i det, men da betaler man også for en sunnere og friskere hud!

_MG_9969_02

Pudder fra Kanebo, Sensai «Total Finish Powder» her, Diorskin «Forever» foundation, her.

acne_p5
Min største produktforelskelse noensinne! Denne kremen er Clinique’s bestselger med god grunn. Kremen ble først utviklet for å fjerne aldersflekker og solskader, men etter at den kom på markedet ble det bevist at den i stedet fungerte ekstremt godt på såkalte «red spots». Red spots er de røde pigmentflekkene man sitter igjen med etter at en kvise forsvinner. Jeg har ikke oversikt over hvor mange flasker jeg har kjøpt av denne. Alt jeg vet er at den fungerer fantastisk bra! Det viktige er at at du påfører den jevnlig hver morgen og kveld etter rens (ikke hopp over noen dager) for at den skal fungere optimalt.

Den er litt stiv i prisen, men her får man virkelig valuta for pengene sine! Jeg har blitt kvitt så mange røde flekker og ikke minst solskader, og jeg har fått en mye jevnere hudtone etter å ha brukt den en god stund. I tillegg er det en gelkrem som da er godt for hudens oljebalanse.

_MG_0602_t

Clinique «Even better clinical – dark spot corrector» finner du her.
acne_p6
Glem alle rykter du har hørt! Uansett hva du gjør er det viktig at du aldri klemmer på kvisene dine. Kun hudspesialister som driver med rensbehandlinger kan gjøre dette. De bruker forskjellige verktøy for å åpne porene. Dersom du klemmer selv vil infeksjonen spre og forverre seg, og du vil få bakterier inn i poren. Klemming er også det som gir oss arr – så hold deg langt unna!

Jeg håper dette innlegget kan hjelpe noen der ute som sliter med Acne. Husk at jo lenger du venter med å komme deg til legen, desto lenger tid vil det ta å bli bedre både psykisk og fysisk. Ikke alle arr forsvinner! For dere som ikke sliter med Acne, så vet jeg det har blitt mye tekst i dette innlegget, men det får bare være. Dersom noen har noen videre spørsmål svarer jeg dere mer enn gjerne i kommentarfeltet! ♥

PS: ingen av produktene eller linkene er noe jeg har fått sponset eller får betalt for. Bare tips jeg gjerne vil dele med dere! 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Utrooolig bra innlegg! Og ikke minst et viktig innlegg, spør du meg. Jeg har også slitt mye med dårlig hud og har gått på antibiotika som funket for meg. Så dine problemer er nok litt verre.. Men allikevel sitter jeg igjen med mange arr. Hvordan har du fått fjernet de? 🙂 Det er rett og slett arr som går som en liten grop inn i huden min, hvis du skjønner. Har du noen produkter å anbefale? Funker siste Clinique kremen til det?

    • Tusen takk! 🙂 Så bra å høre at antibiotika fungerte for deg! Det er bra at du har sluppet unna isotretinoin. Når det kommer til arr så er det dessverre forebygging som er viktigst. Det er veldig mange arr som er med deg for alltid. Jeg har også slike groper som du beskriver! Bare vær påpasselig med å ikke pille/klemme på kvisen når den er der. Har hørt at fruktsyre og andre kremer kan hjelpe dersom arret er «ferskt», men dette ville jeg forhørt meg med en dermatolog om. Ellers så har man jo alltids laser, men det er jo frrryktelig dyrt! 😛

      Cliniquekremen fjerner ikke arr nei, men når de røde flekkene blir lysere slipper man å dekke like mye med sminke. Og da ser man også at det som «føltes så mye» egentlig bare var røde flekker og ikke kviser 🙂 Hvis du skjønner hva jeg mener.

  • Marie, dette er det beste hud innlegget, om ikke den beste anbefaling på nettsider av motesider, skjønnhetssider og bloggere som har blitt skrevet.
    Jeg går selv på isotretinoin nå(!!). Har kun 2 mnd igjen, og gleder meg veldig til å bli ferdig.

    Kjenner meg SÅ utrolig godt igjen i hva du skriver. Modig av deg å blottlegge deg slik! Thumbs up.

    XX, Maren.

    • Åhh, tusen takk for fin kommentar, Maren. Veldig deilig og få bekreftet at jeg ikke er den eneste som har slitt med dette, og ikke minst at du setter pris på det jeg skriver. Hvordan opplever du kuren? Jeg merket ihvertfall den store forskjellen (psykisk) når jeg faktisk var ferdig. Det var som om noe bare hadde lettet! Så deilig! 🙂 Og så er det naturligvis deilig og ikke ha uren hud lenger. Totally worth it.

      Klem

  • Hei!

    Både Dior og Kanebo er merker som tester på dyr. I tillegg inneholder produktene masse skadelige kjemikaler og parabener. Mitt beste tips er å satse på økologisk sminke. Det har hjulpet meg! Derfor foretrekker jeg helst naturlige ingredienser og null komma niks hormonforstyrrende, kreftfremkallende stoffer på huden min. Du vet, huden er kroppens største organ. Den er lett mottakelig og alt du tilfører huden din trekker rett inn i blodet og vil sirkulere rundt i kroppen. Viktig å bli mer bevisst på hva alle disse lunske ingrediensene gjør med kroppen vår på sikt! Takk for en ellers inspirerende blogg 🙂

  • jeg har alltid beundret deg for den vakre huden din, så dette var veldig interesant å lese! liker at du også er overbevist av dior sin «forever», da har jeg fått bekreftet at det er en god foundation. 🙂

    • Tusen takk! Huden min er ikke perfekt dessverre – de fleste bildene her på bloggen er retusjert. Men heldigvis sliter jeg ikke med Acne lenger! 🙂 Du burde absolutt prøve «Forever»! Beste foundationen jeg har brukt, og tro meg, jeg har brukt mange!

  • Å jeg vet sååå hva du mener. Jeg slet med acne til langt oppi 20 årene. Det var helt forferdelig. Akkurat som deg førte det til at jeg ikke gadd å pynte meg eller noe for det var liksom ikke vits i. Redningen min kom da jeg var 26 år og ble introdusert til Obagi og a-syrekrem. Smertefull behandling, men huden ble fin og har vært det siden. 🙂

  • Hei 🙂
    Jeg lurte på hvilke bivirkninger du fikk? Går ut i fra at du først og fremst prøvde Differine og/-eller skinoren. Jeg er inne i min andre uke med disse produktene nå. Hjalp de litt eller gjorde de vondt værre hos deg?

    • Hei! 🙂 Jeg gikk verken på Differin eller skinoren (hva er dette?). Jeg ble satt på to forskjellige antibiotika-kurer før jeg ble satt på Isotretinoin. Antibiotikaen ble jeg veldig kvalm av (og den hjalp forresten ingenting). På Isotretinoin fikk jeg veldig tørr hud, vondt i ledd osv. og så følte jeg meg litt tyngre til sinns. Men sistnevnte merket jeg ikke før jeg først sluttet på kuren, da ble ting mye klarere i hodet med en gang. Slet også litt med et eksem på de områdene som ble tørrest, men dette gikk over så fort jeg sluttet.

      Isotretinoin hjalp meg utrolig mye! Jeg hadde ingen kviser igjen etterpå, og med Diane etter dette har jeg klart å holde huden i sjakk. Har omtrent ingen kviser nå i det hele tatt.

      Klem 🙂

      • Differin og Skinoren er kremer man må få på resept hos legen. Fikk beskjed om at en måtte prøve kremene først for å se om det virket. Dersom det ikke virker derimot er det godkjent at man får sterkere ting som Isotretinoin. Grunnen til dette var visst fordi det var så voldsomme bivirkninger. Men veldig bra du fikk noe som hjalp! Du ser strålende fin ut 🙂

        Klem tilbake 🙂

        • Ah, jeg skjønner. Jeg hadde prøvd de fleste kremer da jeg ble satt på piller. Når man har kviser slik jeg hadde, så er det ingen behandling på overflaten som hjelper. Da må behandlingen komme innenfra 🙂 Isotretinoin har en rekke bivirkninger ja, men alle reagerer forskjellig på dem.

          Tusen takk! 🙂

  • Wow, veldig bra og lærerikt innlegg! Har ogs litter også en del med kviser og urenhud, og går ikke en dag uten at noe nytt popper opp i ansiktet mitt. Har som regel veldig tør hud og bruker derfor en veldig veldig fet krem. Etter å ha lest teksten din tenker det kanskje er her problemet ligger. Bruker også veldig fet og tykk «billig» sminke til å dekke over urenheter, så tipper at oljebalansen i huden min ikke er så veldig bra. Skal virkelig prøve å følge rådene dine og bytte ut noen av produktene mine, også får vi håpe på at huden min får like stor fremgang som det du fikk! 🙂

    Takk for et fint innlegg!

  • Hei 🙂
    Utrolig bra innlegg! Jeg sliter mye med acne selv.
    Jeg lurte på hvilken mineralsminke du brukte før? Jeg bruker selv bare minerals, å ble nå litt usikker på om det kanskje ikke er det beste for min hud.
    Jeg har også prøvd alt, og det er isotretonin som eventuelt blir det neste hos meg. Men blir veldig bekymret når jeg leser alle bivirkningene..Hvor mye acne hadde du da du begynte på isotretonin?

  • Hei marie! ser at innlegget er gammelt så kanskje litt vanskelig å få svar, men prøver likevel! Jeg sliter veldig med kviser jeg også, og kjenner meg igjen med mye av det du skriver her! Er lei av å måtte gå til hudlege, prøve alt og aldri se noen endring. Og så vanskelig å finne perfekt sminke. Den sa at du hadde funnet den perfekte løsingen nå, men vil det si for sånn hud du har nå eller var det den perfekte løsningen når du hadde kviser? Hvis den dekker bra over og er bra for kvisete hud så må jeg jo få tak i det!!

    • Hei!

      Hvis du snakker om pudderet fra Sensai så brukte jeg det mens jeg hadde kviser ja. Så den er mild og fuktighetsgivende. Det verste du kan gjøre er å bruke sminke som tørker ut huden, så var jeg deg ville jeg holdt meg til alt med fuktighet, MEN ikke fete kremer! 🙂

      Bare å si ifra om du lurer på noe mer!

      Klem <3

  • Hei!

    Jeg begynte på isotretinoin i går og fant dette innlegget i den forbindelse. Lurer på om du brukte Clinique even better clinical samtidig som du gikk på kuren??

    • Hei du 🙂

      Ville nok ikke brukt den under kuren (da den ikke er så fuktighetsgivende), men etter at huden har roet seg etter kuren (den blir jo veldig tørr, sensitiv osv.) så vil jeg absolutt anbefale deg den! Den fjerner det verste av røde prikker etter kviser, men det viktigste er at man bruker den disiplinert to ganger om dagen. Hvis ikke ser man ikke gode resultater.

      Klem <3

  • Hvorfor har jeg ikke sett dette før? Haha. Tusen takk for et fantastisk hjelpsomt innlegg 🙂 Lett å kjenne seg igjen. Lurte på hvilken farge du har i Sensai pudderet?

  • Hei!
    Jeg lurte på hvilke bivirkninger du fikk? og koster det noe å begynne på denne kuren, i så fall hvor mye?
    Dette innlegget var utrolig bra og veldig informerende! Jeg har selv veldig lyst til å begynne på denne kuren i og med at jeg siter en del med kviser, og nesten daglig kommer det nye…
    Forresten et til spm, hvor gammel var du da du begynte på kuren?

  • Hei! Bra innlegg, takk. Det hjelper nok for mange at du tar dette opp på en slik måte, tabuer bør snakkes ihjel ikke ties/sminkes/grubles ihjel 🙂 selv fikk jeg en selvtillits-boost og hjelp til å se kviser (slet også med akne) som «bare noen dumme røde prikker» og hjelp til å få litt perspektiv på det da bliondinbella snakket om det for første gang. Men det er stadig nye unge jenter og gutter som sliter med dette. Stå på!

  • Hei! Vet innlegget er fra i fjor, men er bare nødt til å kommentere. Det var så utrolig, utrolig flott skrevet!! Og jeg kjenner meg såå igjen, – satt til og med med tårer i øyenene…
    Har slitet veldig med akne over mange år. Da jeg var 16 fikk jeg begynne på tetracyclin, som funket veldig bra i 1 og et halv år. Så begynte akne å komme tilbake.. Jeg doblet doseringen to ganger, men det funket ikke lenger.. Nå er jeg snart 19, har prøvd omtrent alt av renser og kremer, men ingenting funker, veeldig frustrerende, og selvtilliten har ikke vært på topp bestandig. Jeg har på en måte røde bulker i ansiktet som er der hele tiden, uten at de forsvinner eller utvikler seg. Nå har jeg bestilt time hos en hudspesialist, og håper på å få gjort noe med det. Er veldig redd for at det ikke er «ille nok» til å behandle det, men er også redd for å starte på det du gikk på, fordi jeg er redd for bivirkninger..

    Krysser fingrene! Håper du ser dette:) du ser fantastisk ut nå!
    Klem

  • Hei! Brukte du den Clinique kremen for røde merker etter kviser mens du gikk på isotretinoinkuren? Jeg er på isotretinoinkuren nå og sliter med røde merker.

    Benedicte:-)

    • Hei! Nei, denne gikk jeg på etterpå 😀 Under kuren bør man gå på så milde produkter som overhode mulig, og heller fokusere på at kuren skal gjennomføres først. Clinique-kremen er veldig mild altså, men jeg ville nok ventet til ferdig endt kur. Et lite tips for å unngå forsterkning i farge av røde merker er å unngå soling. Solen gjør at pigmentene i disse røde flekkene forsterkes, så om du har mulighet ville jeg tatt på høy faktor på disse. Lykke til!

      Klem 🙂

      • Tusen takk for raskt svar!:) Hva slags foundation brukte du under kuren? Syns ingenting ser bra ut pga den tørre huden. Nå spør jeg mye, men du har jo gjerne litt erfaring siden du har gjennomgått en kur.

        Klem

  • Jeg begynte på isotretinoin for en uke siden, og det var veldig mange tips å hente i dette innlegget, så takk skal du ha! Jeg lurer på om du kunne ha svart på hvilken foundation du brukte mens du gikk på kuren (om du brukte foundation..)?

    Når jeg tar på meg foundation så ser man hvor tørr jeg er i ansiktet, og huden bare flasser av. Jeg har fått så mange kviser nå pga. kuren at jeg ikke klarer gå uten foundation, vil ikke at andre skal se meg slik, så jeg trenger virkelig tips!

    Klem

    • Hei Therese,

      Tusen takk, så hyggelig å høre 😀

      Man blir ekstremt tørr i huden (spesielt i ansiktet) slik du skriver, og jeg husker hvor irriterende det var! Nå er det en stund siden jeg gikk på denne kuren, men jeg mener at jeg brukte mineralpudder fra Bare Minerals. MEN! Dette er virkelig det verste man kan legge på huden. Jeg hadde brukt dette mineralpudderet i flere år før jeg oppdaget at det tørker ut huden helt ekstremt, og gjør derfor kvisene bare verre.

      Du skriver at du har fått flere kviser under kuren, og dette stusser jeg litt på. Har du forhørt deg med legen din om dette? For min del var det nemlig motsatt, at jo lenger jeg gikk på kuren, jo mindre kviser ble det. Så hvis det går i en annen retning for deg ville jeg snakket med legen min.

      Når det kommer til sminken slik du spør om, så vil jeg tipse deg til å kanskje peele ansiktet ditt en gang i uken med en veldig mild skrubb. Forhør deg på Kicks eller annet parfymeri om en veldig mild en (helst uten parfyme og uten store korn). Dette kan kanskje hjelpe med utgangspunktet du legger sminken din på. Jeg vet ikke hvilken foundation du bruker for øyeblikket, men jeg ville uansett valgt en flytende. For øyeblikket bruker jeg Dior Forever, og er veldig fornøyd med dekkevnen på denne. Dette er en oljefri og matt foundation, så man trenger egentlig ikke å legge pudder over etterpå, og for deg som trenger fuktighet til huden, så er dette helt essensielt. Dersom du vil ha pudder er Kanebo Sensai sitt total finish helt FANTASTISK! Alle annet pudder er som talk i forhold, for denne gir SÅ mye fuktighet uten at det føles ut som om man har på seg en maske. Denne dekker også veldig godt.

      Hovedsaklig tror jeg du trenger å tenke på hvilke produkter du bruker til å fuktighetsgive huden også. Jeg ville anbefalt deg Clinique Dramatically Different Moisturising Gel, da denne gir mye fuktighet uten at det tynger på balansen i huden. Og så burde du alltid bruke en god primer som gir mye fuktighet før du legger sminken 🙂 Jeg bruker helst gelkremer til huden, da disse ikke legger seg som et oljelag på overflaten. Perfekt for hud som trenger mye fuktighet, men som samtidig er sensitiv for å utvikle mer kviser og urenheter.

      Et annet tips er evt. å gå for en farget fuktighetskrem istedet (jeg har vært veldig fornøyd med en fra Clinique), og så dekke med Kanebo-pudder over etterpå. Det tror jeg kanskje vil gi huden mer fuktighet, uten at det legger seg oppå den tørre huden.

      Ellers så fant jeg også denne videoen https://www.youtube.com/watch?v=T5yIMqIX9pQ og denne https://www.youtube.com/watch?v=FtfuQzd9iNY. For flere tips kan du evt. søke deg rundt på youtube-videoer som viser litt forskjellige teknikker 🙂 Det ligger mange der ute!

      Håper du fikk noen gode tips, og masse lykke til videre på kuren din! Det er bare å spørre dersom det er noe mer du lurer på <3

      Klem!

  • Hei! Jeg startet på Isotretinion for 3,5 uker siden. De første to ukene var bivirkningene voldsomme, men har heldigvis roet seg litt nå. Hvor lang tid tok det før du begynte å se resultater? Er skikkelig utålmodig! Leser at du ikke anbefaler BareMinerals, som jeg bruker hver dag. Er nysjerrig på de to sminkeproduktene du anbefaler, og vurderer å gi dem en sjanse. Føler likevel at flytende foundation kan bli så «tungt» på huden. Føler at jeg ikke lar huden puste ordentlig? Hvordan er Dior sin i forhold til dette? Ser at du bruker Clinique sine kremer. Kan anbefale den milde skrubben i denne serien, har brukt den i over et år nå!

    • Hei fine deg! 🙂

      Det er såpass lenge siden jeg gikk på kuren nå, så jeg kan ikke helt huske hvor lang tid det tok før jeg så resultater. Jeg gikk på min kur i 4 måneder, og jeg kan ihvertfall ikke huske at de kom så raskt som 3,5 uke! Så lenge det ikke blir verre, så kan jeg love deg at det går riktig vei 😀 Det gjelder bare å være tålmodig og stå ut i det. Jeg heier på deg!

      Når det kommer til hudprodukter, så må du tenke på at enhver hud er forskjellig og reagerer ulikt på forskjellige merker og ingredienser. Jeg anbefaler IKKE bare minerals rett og slett fordi det bidrar til å tørke ut huden enda mer (dette gjelder for alle ettersom det er mineraler i det). Dette vil i bunn og grunn bare føre til mer kviser. Jeg hadde brukt mineralpudder i mange år, og var overbevist om at flytende foundation bare gjorde vondt verre for kvisete hud. Det tok en kort tid før huden min ble vant til det, men når den hadde gått igjennom overgangen er flytende foundation definitivt ti ganger bedre. Huden holder bedre på fuktbalansen (dette er viktig slik at huden ikke blir forvirret og produserer mer olje enn nødvendig), og med en god primer (og fuktighetskrem i rensen) kan man fint unngå å bryte ut i nye kviser like ofte 🙂

      Jeg liker Dior sin veldig godt fordi den er veldig mild mot huden, den dekker superbra og så trenger jeg heller ikke ta på mye pudder ettersom foundationen har en matt finish. Jeg kan ikke si noe mer enn at du må bare teste den ut selv for å se om huden din tåler den eller ikke. Evt. kan du stoppe innom Kicks eller et annet parfymeri og høre om du kan få med deg litt hjem så du kan teste før du kjøper.

      Pudderet fra Kanebo som jeg anbefaler fikk jeg først anbefalt av en dermatolog som gjorde hudbehandlinger på meg, og det er fortsatt det beste pudderet jeg har vært borte i. Det er det eneste pudderet jeg har testet ut som ikke legger seg som en «tørr maske» på huden, og det smelter fint inn i overflaten. Det går fint an å bruke denne over en farget dagkrem også. Jeg elsker den 🙂

      For øyeblikket bruker jeg en veldig god skrubb fra Clarins som jeg er superfornøyd med, men jeg skal absolutt teste ut Clinique sin som du anbefaler med tiden. Clinique er så bra for vår type hud!! 😀

  • Hei! Vet dette er et gammelt innlegg, men jeg må bare si hvor utrolig mye det hjalp meg å lese dette. Tusen takk for et så åpent og ærlig innlegg med mange gode råd. Elsker bloggen din!