Crumble pie

MarieWolla_CrumblePie_06

Crumble pie with berries and vanilla icecream

Siden jeg er så godt i gang med å dele oppskrifter her på bloggen i sommer (og siden dere liker det så godt!) tenkte jeg å dele med dere verdens deiligste smuldrepai som jeg har fått helt hekta på nå om dagen. Det beste med å lage mat er at man etter en stund oppdager at mange retter ikke er så komplisert som man trodde til å begynne med. Denne paien er perfekt å slenge sammen nå på sommeren, og den smaker fantastisk!

MarieWolla_CrumblePie_02

Dette trenger du

• ca. to kurver friske jordbær
• ½ kurv friske blåbær
• 200 g hvetemel
• 200 g smør (som er mykt og lett å bake med)
• 200 g sukker
• 1 ts vaniljesukker
• ½ ts bakepulver
• vaniljeis til servering

MarieWolla_CrumblePie_01

Slik gjør du

• kutt opp jordbærene i fire deler og spre dem i en ildfast form. Så sprer du blåbærene over etter smak. Pass på å ikke ta for mange dersom du vil beholde smaken av jordbærene. Strø litt sukker over bærene når du er ferdig. Dersom du har en neve rabarbra tilgjengelig så smaker det veldig godt i denne paien!

• smuldre sammen mel, smør, sukker, bakepulver og vaniljesukker. Fordel deigen over bærene. Til paien på bildene hadde jeg laget smuldredeigen dagen før, så den har derfor blitt litt klumpete. Smuldredeigen blir sprøest når den er nylaget!

MarieWolla_CrumblePie_07

• stek på 200 grader til skorpen er sprø og gyllen.

• server paien når den fortsatt er lun i temperaturen med en scoop vaniljeis. Mmmmhm!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Hei Marie! Så flink du er! Kan du skrive litt om hvordan det er å være i avstandsforhold? Evt bare svare meg her 🙂 Jeg går snart inn i det, og lurer på hvor mye dere prater sammen og hvordan det er å leve to forskjellige liv sammen.. Er det vanskelig? Føler du at det er savnet som holder dere oppe, eller prater dere som før? Gruer meg veldig. Klem