Noen brøt seg inn

I helgen hadde jeg en veldig ekkel opplevelse. Jeg var nede i sentrum for å bytte noen julegaver, da roomien min plutselig ringte og spurte om jeg hadde vært i boden vår nylig. Døren hadde nemlig stått åpen da hun kom ned ned i kjelleren og det tok ikke lang tid før vi oppdaget at døren var sparket inn og at noen hadde gjort innbrudd.

Jeg løp hjem og ble møtt av dette synet:

Tingene mine lå strødd til alle kanter og jeg så fort at det var flere ting som var borte. Det merkelige var at det var kun vår bod som hadde hatt innbrudd, og det var kun mine ting som var stjålet. Den første panikken som slo meg var selvfølgelig om jeg hadde mistet noe av sentimental verdi. Jeg har ikke fått helt oversikten enda over alt som er borte, men heldigvis ser det ut til at ingen verdifulle ting er tatt. Det er selvfølgelig mange dyre ting som er stjålet, men ikke ting av stor sentimental verdi. Jeg er veldig takknemlig for at bunaden jeg har arvet fra farmor ikke lå i boden da innbruddet skjedde. Den ville vært uerstattelig.

Det verste med denne opplevelsen er følelsen av at noen har tatt seg inn og rotet i mine personlige eiendeler. Da jeg kom ned i boden måtte jeg rydde alt på plass igjen og da fant jeg blant annet en tom skoeske som hadde et stort fotavtrykk fra tyven på seg. Det er også ekkelt å tenke på at slike innbrudd skjer. Jeg trodde at en bod med en kraftig jerndør var sikrere enn dette.

Her ser dere forresten hvordan døren hadde blitt sparket inn:

En viktig tanke jeg tar med meg videre fra denne opplevelsen er at det er viktig med god forsikring. Man vet aldri hva som kan skje, enten om det er innbrudd, brann eller flom. Man tenker ikke over hvor mye verdi man egentlig sitter på, selv om det kan være helt vanlige ting som møbler, klær og annet hverdagslig utstyr. Det er ofte ting som er helt nødvendige og som koster mye å erstatte dersom det skulle blitt borte eller ødelagt.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *