Slik legger jeg rød leppestift

mariewolla_rodelepper_01

… og får den til å sitte hele kvelden!

God kveld i snupper! Håper alle har hatt en fin uke så langt, og at dere ikke dævver av eksamen og førjulsstress. Hang in there – snart er det ferie! I morgen er det klart for julebord med jobben for min del, og jeg skal kjøre på med en av mine sminkefavoritter – nemlig røde lepper! Jeg bruker vanligvis nøytrale farger på leppene, men når jeg vil føle meg ekstra fin går jeg all in med dyp røde lepper. Jeg elsker det feminine uttrykket det gir, og at det kler alle hudtoner og hårfarger. Jeg turte sjeldent å gå med dette tidligere, både fordi fargen var så markant, men også fordi det var vanskelig å få fargen til å sitte hele kvelden uten at den skled utover halve ansiktet (eller tennene for den saks skyld…). Men med litt trening har jeg samlet opp et par smarte triks som jeg gjerne ville dele med dere!

– Produktene jeg har brukt til denne looken –
Elizabeth Arden Lip Fix Cream

Maxfactor Colour Elixir Lipliner ’10 Red Rush’
Maxfactor Lipfinity Long Lasting Lipstick ’23 Sienna’
YSL Dessin Des Levres Lip Definer
MAC Prep + Prime Transparent Powder

mariewolla_rodelepper_02

1. Klargjøring av leppene

Før jeg legger på leppestiften gir jeg leppene masse fuktighet først! Mitt favorittprodukt er Lip Fix Cream fra Elizabeth Arden, men en vanlig leppepomade fungerer også fint som base. Jeg lar denne trekke inn i et par minutter før jeg går videre til neste steg. Dersom jeg har ekstra tørre vinterlepper skrubber jeg gjerne leppene mine før jeg legger på serum.

2. Lipliner i liknende farge

Et av mine beste triks for å få leppestiften til å holde hele kvelden, er å fylle inn med en lipliner i en matchende farge før jeg påfører selve leppestiften. Denne legger jeg kun på leppen, og ikke på ytterkanten. Du kan gjerne gjøre leppene større eller fylle inn områder som er upigmentert med en lipliner, men ettersom jeg vil ha leppene så naturlige som mulig fyller jeg kun inn på selve leppen. Til denne looken har jeg brukt Max Factor Colour Elixir i fargen ’10 Red Rush’.

3. Gjennomsiktig lipliner

En ny favoritt i sminkepungen min er gjennomsiktig lipliner! Denne tegner jeg på yttersiden av leppene for å unngå at leppestiften «blør» utover kvelden. Helt genialt! Jeg bruker YSL Dessin Des Levres Lip Definer.

4. Papirtrikset

De fleste kan sikkert dette trikset fra før av, men det kan ikke læres bort for mange ganger. Er ikke leppestift på tennene det verste som finnes? For å unngå at fargen sklir over på tennene tar jeg alltid en serviett eller en papirbit og presser leppene rundt. Dette fjerner overflødig produkt på de stedene som kommer i kontakt med tennene når man smiler eller snakker (noe jeg selvfølgelig gjør mye etter et par glass rødvin på julebord). Jeg bruker en papirbit fra… Neida. Bruk dopapir, eller noe! 

5. Påføre med kost

Selve påføringen av leppestiften kan være ganske vrien med stiften alene. Jeg synes det er enklere å påføre med en liten og flat børste. Da kommer jeg lettere til i munnvikene, og resultatet blir mye jevnere. Leppestiften jeg har brukt til denne looken er Max Factor Lipfinity i fargen ’23 Sienna’.

6. Avslutt med transparent pudder

Dette trikset har jeg lært ganske nylig, og det er helt sjukt genialt! Etter at jeg er ferdig med å påføre leppestift legger jeg et tynt papir over leppene og børster over med et transparent pudder. Slik som det er gjort på dette bildet. Dette gjør at leppestiften sitter som støpt hele kvelden! Jeg bruker M.A.C Prep + Prime Transparent Powder.

 

Følg meg på Facebook, HER!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *