Må man være singel for å dra ut?

Jeg stod der på dansegulvet,
og jeg innså at jeg befant meg midt på de singles kjøttmarked.

 

Jeg har alltid vært en festglad jente. Jeg sier sjeldent nei til en natt med dansing eller en vinkveld som utvikler seg til dype samtaler om meningen med livet og hvordan jorda vår ble til. Kort fortalt så digger jeg å bli kjent med nye mennesker! Og jeg elsker å ha lange og merkelige samtaler til langt på natt.

Det skjedde senest forrige helg. Jeg var ute på byen og kom i snakk med en hyggelig fyr. Vi hadde hatt en kul samtale i rundt femten minutter, før det plutselig veltet ut av han; har du kjæreste forresten?! «Ja, jeg har kjæreste» svarte jeg. Betyr det at jeg ikke kan ha en samtale med andre mennesker? Nei, det ville han visst ikke bli med på, og før jeg i det hele tatt rakk å si noe mer hadde han gått videre til neste dame på utestedet. I hans øyne var jeg bare én som kastet bort hans dyrebare tid.

Jeg tittet bort på festsquaden min. Der stod de; alle mine single venninner og ristet (nesten litt i overkant for mye) på rumpene sine, samtidig som blikkene deres speidet rommet etter en potensiell drømmemann. Det slo meg plutselig at jeg var den eneste blant oss som hadde kjæreste, og akkurat nå befant jeg meg midt på de singles kjøttmarked. Rett bak dem stod det nemlig en flokk med like single og ivrige gutter. De grublet hardt på deres neste sjekketriks. Alt i et håp om å kapre én av mine venninner. I det minste for en kveld.

Må man være singel for å dra ut? Dette spørsmålet har jeg tenkt mye på den siste tiden. Jeg har en kjæreste som jeg er lykkelig forelsket i, så jeg er absolutt ikke ute etter å finne meg en annen. Det eneste jeg vil er å drikke gode drinker, ha kule samtaler med fremmede mennesker og danse til føttene mine blir såre. Jeg skal ikke kreve at single gutter kaster bort sin dyrebare sjekketid på meg, og jeg synes absolutt at det er greit at de single sjekker når de er ute. Men jeg lurer bare på; har byen blitt et sted bare for de single?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 • Har opplevd akkurat det samme. Heldigvis er det faktisk gutter som faktisk fortsetter å snakke også selv etter at man har sluppet bomben om at man har kjæreste 😛 Er ikke alle som spør om det, og da er det om å finne den perfekte måten å få det ut 😛 Haha

  • Haha, opplever et par tilfeller av de guttene også ja 😛 Noen tar ikke hintet ass! Men det er så unødvendig at man skal føle at det er flaut å si ifra. Hvorfor kan man ikke bare ha en samtale, uten at det er sjekking med i bildet?

 • Kjæresten mi er ofte på byen med kompiser, og da får jeg høre av venninner «jammen han har jo deg?» … ja? Det gjør jo at man tviler, men samtidig når jeg er på byen med mine venner er jeg jo der for å være med venner og ha det gøy, ikke for å sjekke opp andre! Tror mange ikke forstår det, og tror at om man er ute på byen MÅ man ha med kjæresten …

 • Teksten din traff, og jeg er veldig enig i det du skriver – og det til tross for at jeg er singel. Jeg er sjelden ute for å sjekke, ei interessert i noe one night stand, men det føles rart når 90 % ser ut til å ha nettopp det som eneste mål for kvelden.
  Flere skulle vært ute bare for å ha det gøy, og heller ta ting som det kommer – finner man noen det klaffer med kan det jo være en fin bonus 🙂

 • Dette føler jeg på hver gang jeg er ute på byen. Har begynt å vegre meg fra å gå ut, og føler slik som du sier at det er flaut å si ifra om at man har kjæresten. Vil ikke at det skal være slik.

 • Du skriver så godt, Marie!

  Kjenner meg så godt igjen, og det har nesten blitt til at jeg holder meg borte fra byen og heller har hjemmekvelder. Elsker å danse og kose meg, og ikke minst bli kjent med nye mennesker men med en gang det kommer frem at man har kjærste flykter de jo som om man var pesten selv, haha. Kjedelig at det skal være sånn!

 • Skjøøønnner hva du mener, haha! Jeg har jo kjæreste selv, og føler det helt likt som deg ute på byen.. Jeg elsker jo å bli kjent med nye mennesker selv, men det går jo ikke så lenge man ikke er singel?? I følge andre..