Slik feirer du valentines alene

Valentines-date for én

Jeg husker godt valentines for fem år siden. Det var ball med skolen den dagen, og jeg hadde stæsjet meg opp i en knæsj rosa kjole for anledningen. Innerst inne hadde jeg et lite håp om å finne en kjekkas i løpet av kvelden, men jeg oppdaget raskt at det bare var kjæresteparene fra skolen som hadde giddet å stille. Etter tre timer på et langbord med de mest klissete menneskene i verden hadde jeg fått nok, så jeg rømte vekk til en stol i enden av lokalet. Derfra kunne jeg observere faenskapen på avstand, og slippe unna de irriterende høye kysselydene. Jeg gav meg selv et løfte der og da; jeg skulle aldri være alene på valentines igjen.

Et år senere hadde jeg klart det umulige; jeg hadde fått meg kjæreste jeg også. Typisk min flaks bodde dessverre denne nye prinsen min flere hundre mil unna. Eller rettere sagt; i Polen. Etter dette gav jeg meg selv derfor et nytt løfte; på valentines skulle jeg alltid tilbringe kvelden med meg selv. Mutters alene! Jeg unner absolutt alle mennesker kjærlighet og lykke, og jeg synes det er fantastisk at vi har en dag der vi feirer kjærligheten, men jeg trenger altså ikke å henge ute blant disse parene, for det er bare en vond påminnelse på noe jeg ikke har selv. Da jeg var singel trengte jeg heller ikke å bli minnet på hvor jævla alene jeg var. Uansett situasjon; dersom man ikke har en kjekkas i nærheten, dra heller hjem til deg sjæl og ha en aldri så liten treat-yourself-like-the-amazing-woman-you-are kveld. Med andre ord; vis kjærlighet til deg selv!

Jeg starter med å kjøpe inn all favorittmaten min. Under denne kategorien finner man spicy laksemaki med chilimajones (eller en greasy pizza – det kommer an på humøret), vestlandslefser, chips, holiday-dip og en flaske med mozell. Så rigger jeg meg til foran en god film. Man trenger nødvendigvis ikke å styre unna kjærlighetsfilmer, så lenge man holder seg til sine store favoritter. Jeg ser på Amelié, enkelt og greit fordi det er verdens fineste film, og på Napoleon Dynamite når jeg trenger en god latter. Etter dette heller jeg opp et glass rødvin (eller to… eller tre) og setter på de beste good-feel låtene jeg vet om. Jeg vet ikke med dere, men det er ingenting som får meg i bedre humør enn å stå og danse foran speilet! For å komme i riktig humør setter jeg på mine favorittlåter fra 90-tallet, som ‘No Diggety’ og alt fra Missy Elliot. Til slutt tar jeg meg en lang dusj, shaver leggene og går til sengs i nyvasket sengetøy. Tidenes beste valentinesdate spør du meg!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *