7 hudtips for deg med akne

Ikke pille/ikke klemme: Rekk opp hånda alle som er skyldige på dette punktet! *rekker opp hånda* Det er nesten helt umulig å la være, men dersom du klarer å holde bakteriedekkede fingre unna tørre overflater på kviser og tette porer, så har du gjort kvisene dine en skikkelig tjeneste. Og for å ikke snakke om de gangene man går til angrep på sine egne kviser ved å klemme dem ut som en eller annen gærning. Dette vil føre til flere sprengte blodkar, og ikke minst spredning av problemet i det klemte området. Dersom du har noen dype kviser du plages ekstra med, burde du heller dra til profesjonell hudpleier som kan utføre en dyprens.

Rens sminkekostene jevnlig: Du kan ikke smitte noen med en akne-infeksjon ved å dele en kost med en venninne, og du kan heller ikke spre din egen infeksjon til andre porer i ditt eget ansikt. Det du kan gjøre derimot er å spre bakterier i åpne porer når du bruker skitne koster. Denne feilen er det mange som gjør, og det kan være med på å gjøre aknen verre. Bakterier i åpne porer er ikke good news! Jeg renser mine koster minst én gang i uken. Mitt favorittprodukt til dette er et eget såpestykke fra Beautyblender. Den finner du, HER!

Tilfør masse fuktighet: Hæ? tenker du kanskje nå, men jeg kan fortelle deg at det verste du kan gjøre med en kvisete hud er å tørke den ut. Akne oppstår fordi huden overproduserer talg (olje), og dersom du tørker den ut vil huden bli enda mer forvirret og produsere ytterligere mer talg. Nå mener jeg ikke at du skal kjøre på med body butter i ansiktet altså, for dette vil selvfølgelig ikke gjøre huden noe bedre. Du burde i stedet bruke gode ansiktskremer som gir mye fuktighet uten at den blir for oljete på huden. Mitt beste tips til dette er veldig enkelt; gelkremer! Jeg er superglad i Clinique sin Dramatically Different Moisturizing Gel. Den er helt fantastisk!

Skyll ansiktet med kaldt vann: Når du vasker ansiktet ditt i kaldt vann vil porene holde seg mer lukket enn de vil med varmt eller lunkent vann. På denne måten sparer du også huden din for å absorbere til seg mye av kjemikaliene og tilsetningsstoffene som finnes i ansiktsrensen eller hudkremen. Kaldt vann øker i tillegg blodsirkulasjonen, som kan igjen bidra til at huden fornyer seg raskere. Jeg opplever at huden min blir mindre tørr når jeg vasker ansiktet mitt jevnlig med kaldt vann!

Invester i god hudsminke: Etter min erfaring kan jeg lettere reagere på foundation og pudder fra de litt rimeligere merkene, enn det jeg gjør med de dyrere. Jeg tror på å investere litt ekstra i både hudsminke og hudkremer. Jeg vil råde deg til å gå innom et parfymeri og spørre etter et par testere som du kan prøve hjemme før du eventuelt kjøper. Da kan man lettere finne frem til en foundation man ikke reagerer på. Min favoritt er Forever fra Dior, og denne kan jeg gå med dagen lang uten at huden blir irritert.

Dropp snusen og røyken: Jeg vet at dette er nesten en umulig oppgave for dere som er avhengige, men det må likevel nevnes. Jeg vet ikke hva dere har erfart, men min akne blir i hvert fall mye hissigere i perioder der jeg har snust eller røyket mye. Ingen av delene er noe godt for helsa uansett, så her har dere enda en god grunn til å slutte!

Dekk røde flekker i solen: et av problemene jeg sliter mest med når en kvise forsvinner er såkalte red-spots. Røde flekker etter kviser er pigmentering som sitter igjen i huden, og på samme måte som at huden blir brunere, vil røde flekker også få økt pigmentering når de blir eksponert i solen. Jeg dekker alltid røde flekker med høy solfaktor eller legger et håndkle over ansiktet når jeg soler meg.

#hudfokusuke

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • setter utrolig stor pris på at du har vært og er så ærlig om hudproblemene du har hatt, og hvilke følelser det har medbrakt. Jeg relaterer meg så utrolig mye til det, og syntes det er veldig fint å vite at jeg ikke er alene om det.. Du er så fin og snill, og jeg setter så stor pris på at du er en så genuin blogger. Tusentakk! <3