MY SPA AT HOME

 

MARIEWOLLA_SPAATHOME_DOUBLE

_

TIME TO RECHARGE SOME BATTERIES!
_

Det er tirsdag, og til tross for at uken såvidt har begynt kjente jeg at det var på tide med terapi for både kropp og sinn i dag. I min hverdag ender jeg fort opp med å løpe fra den ene oppgaven til den andre, og før jeg vet ordet av det har hele dagen fløyet forbi. Noen ganger er man bare nødt til å sette av litt tid til seg selv, så man kan komme tilbake med sterkere superkrefter. Man trenger ikke å betale i dyre dommer eller bevege seg på utsiden av døren for å ta seg en spabehandling. I dag tenkte jeg å dele med dere noen av mine tips slik at dere kan ta saken i egne hender!

_

It’s tuesday, and even though the week just started, I really needed some therapy for my body and soul today. In my everyday life, I always run around from one task to another, and before I know it, the whole day has passed. From time to time you need to recharge in order to return with newly given superpowers. You don’t have to rib your wallet or leave the house to do so. Today I wanted to share with you my best tips on how to make a spa at home!
_

MARIEWOLLA_SPAATHOME_01_

SETT AV TID

Først og fremst er det viktig at du setter av de timene det tar å lade opp batteriene. Det er kanskje vanskelig å legge fra seg alt man har i hendene, men jeg hører i hvert fall ikke meg selv klage når jeg ligger der med nitti prosent av kroppen dekket i varmt vann og døser av sted. Man har alltid mye som skal gjøres naturligvis, men terapi for stress burde ikke undervurderes.
_

MAKE THE TIME: Firstly it’s important that you spare a few hours of your precious time to recharge your batteries. It might be hard to put everything down, but you don’t hear me complain when my entire body is covered in hot water and I’m drifting away.
_

IMG_7815
_

TA EN LANG DUSJ ELLER ET BAD

Det er utrolig hvor godt et varmt bad gjør for en stresset sjel. Hvis du ikke har et badekar hjemme kan en lang dusj gjøre minst like godt. Jeg pleier å la dusjen kjøre på full varme i noen få minutter i forkant så jeg får en del damp i rommet. Et lite tips er å varme opp fuktighetskremen i en bolle med varmt vann på forhånd, så du kan smøre deg inn med varm krem etterpå!

_

TAKE A LONG SHOWER OR A BATH: It’s amazing how good a warm bath does for a stressed soul. If you don’t have a bathtub at home, a long shower will do just as good. I usually let the shower run on hot water for a few moments before I turn it down to preferred temperature. This way the room will fill up with steam – and give you that spa feel! A little tip for after; warm up your moisturizer in a bowl of hot water, so you can rub yourself in with warm cream.
_

IMG_7824_

HJEMMELAGET ROSEVANN

Rosevann har i lange tider hatt kjente egenskaper som gjør godt for huden. Det er blant annet antiinflammatorisk, som kan hjelpe mot trøtt hud og mørke ringer. Roser inneholder også mye C-vitamin som binder kollagenet sammen og beskytter mot frie radikaler. Frie radikaler kan igjen føre til tidlig aldring. Jeg lager mitt rosevann hjemme ved å plukke av noen blader og la det trekke i kokende vann i et par timer. Du kan ha det i badekaret eller bruke det direkte på huden som en tonic før du peeler og legger på fuktighetsgivende maske. Og så lukter det jo så godt!

_

HOMEMADE ROSEWATER: Rosewater has for centuries been recognized for it’s good qualities that does miracles for the skin. It’s for instance antiinflammatory, which means that it can get rid of tired skin and dark circles. Roses are also packed with C-vitamins that binds the collagen together and protects against free radicals. Free radicals can lead to early aging of the skin. I make my rosewater at home by plucking off some leaves and let them boil for a couple of hours. You can put it in your tub or use it directly on your skin as a tonic before peeling and masking. And it smells so good!
_

IMG_7850

HJEMMELAGET ANSIKTSSKRUBB
KAFFEPULVER
BRUNT SUKKER
KESAM/YOGHURT
HONNING
OLIVENOLJE
NOEN DRÅPER VANILJEESSENS
_

SKRUBB

En av mine viktigste skjønnhetsrutiner i hverdagen er å peele huden min en gang i uken. Dette fjerner døde hudceller og er også med på å forebygge tørrhetsrynker. Mine kjøpefavoritter er Clarins Gentle Refiner til ansikt, og Bliss Hot Salt Scrub til kroppen. Ellers så er oppskriften over en favoritt hos meg som man enkelt kan slenge sammen hjemme! Tips: har du vaniljeessens i bakeskuffen blir lukten på skrubben ti ganger bedre!

_

SCRUB AWAY: One of my most important beauty routines is to peel my skin once a week. This removes dead skin cells and prevents wrinkles caused by dry skin. My favourite products on the market are Clarins Gentle Refiner for my face, and Hot Salt Scrub for my body. I also have a recipe that you can easily make at home. All you need is: coffee powder, brown sugar, yoghurt, honey, olive oil and some drops of vanilla essence.
_

IMG_7842

HJEMMELAGET ANSIKTSMASKE
KULDEKREM
KESAM/YOGHURT
HONNING
ALOE VERA GEL
AVOKADO
_

ANSIKTSMASKE

Etter peeling legger jeg alltid på ansiktsmaske for å gi huden ekstra fuktighet. Mine kjøpefavoritter er Clarins HydraQuench Cream Mask og Clarins Pure & Radiant Mask. Før jeg legger ansiktsmasken koker jeg alltid opp vann som jeg heller over i en bolle. Så legger jeg et håndkle over hodet og sitter over bollen i et par minutter. Dette gjør at porene åpner seg slik at masken kan virke bedre. Oppskriften over er forresten min hjemmefavoritt! Avokadoen gjør underverker for tørr hud! Til tross for at den ser ut som guacomole, så burde den ikke spises – hehe.

_

FACIALS: After I’ve peeled my skin, I always put on a facial mask to give my skin some extra moist. My favourite products on the market are Clarins HydraQuench Cream Mask and Clarins Pure & Radiant Mask. Before I apply the mask I boil up some water and pour it into a bowl. Then I sit for a few minutes with my face leaning over the bowl, with a towel over my head. This opens the pores so the facial can work better. My recipe at home also does miracles for dry skin. All you need is: coldcream, yoghurt, honey, aloe vera gel and avocado.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *